Sõbrapäev on kohe käes ja magusad üllatused päevakorral. Ja mis saab olla veel sõbrapäevalikum, kui toorjuustu-valge šokolaadi kook šokolaadiküpsistest põhjal ja maasikakattega. Kõlab ju tõeliselt külluslikult ja parajalt hedonistlikult! Aga vahel ju võib 😉

Tegemist on väga mõnusa maitsekooslusega, kus magusat ja külluslikku toorjuustu-valge šokolaadi vahekihti aitab tasakaalustada pisut hapukas ja jõhvikamahlast särtsakust saanud tarretatud maasikakiht. Maitsesügavust lisab šokolaadiküpsistest põhi.

Koogis on kasutatud Farmi uut toorjuustu, mis sobib ka laktoositalumatuse korral ja milles rasvaprotsent tunduvalt väiksem, kui tavalisel toorjuustul. Nii et kannatab ka lisatükki endale küsida, sest taljet see kook liialt ei paisuta, küll aga aitab maitsemeeli hellitada.  

Maasika ja valge šokolaadi toorjuustukook

Valmistusaeg 45 minutes
Tarretumiseks vajalik aeg 4 hours
Portsjonit 10

Koostisosad

Koogipõhi

  • 150 g šokolaadiküpsiseid
  • 50 g võid

Toorjuustu-valge šokolaadi kiht

  • 400 g Farmi laktoosivaba toorjuustu
  • 2 dl 35%-list koort
  • 250 g valget šokolaadi
  • 1 tl vanillisuhkrut

Maasikakiht

  • 2 dl jõhvikamahla
  • 200 g maasikaid viilutatuna
  • 2 lehte želatiini
  • Kaunistamiseks vahukoort ja maasikaid

Valmistamine

  • Purusta küpsised purustajas ja sega siis sulatatud võiga. Kata 20-22 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja suru puru vormi põhjale.
  • Vahusta koor koos toasooja toorjuustuga ühtlaseks vahuks. Tükelda valge šokolaad ja sulata vesivannil. Nirista sulanud šokolaad pidevalt segades toorjuustuvahu sisse. Sega juurde ka vanillisuhkur. Kalla saadud segu koogivormi küpsisepõhjale ja tõsta kook paariks tunniks jahedasse.
  • Valmista pealiskate. Selleks tõsta želatiinilehed mõneks minutiks külma vette paisuma. Samal ajal kuumuta kastrulis jõhvikamahl. Nõruta želatiinilehed ja lahusta siis kuumas mahlas. Lao toorjuustukihile tükeldatud maasikad. Jahuta jõhvikamahla-želatiinisegu veidi ja kalla siis osade kaupa ettevaatlikult toorjuustutäidisele. Vahepeal tõsta kook jahedasse (talvisel ajal õue), et esimene kiht kiirelt tarretuks ja siis kalla ülejäänud kiht juurde. Kui korraga kogu segu kallad, hakkavad paika sätitud maasikad vedelikus paigalt ära ujuma. Aseta kook jahedasse mõneks tunniks kuni üle öö. Serveerides kaunista vahukoore ja maasikatega. Naudi koos oma kõige armsamatega.
Toorjuustukoogis sai kasutatud Farmi uut laktoosivaba köögi toorjuustu, kus ka rasvasisaldus väiksem, kui tavalisel toorjuustul.

Postitus sündis koostöös Farmi Piimatööstusega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.