No nüüd olen sattunud kuidagi rullimise lainele, aga mis sa ära teed, kui ägedad ideed sulle järjest ootamatult ette satuvad. Ikka katsetad ja jagad, eks ju! Eriti praegu, kui isadepäev nädalavahetusel saabumas ja head lihtsat ideed hinnas, mida näiteks koos lastega pühapäeval ette võtta.

Maasikamoos kombineerituna kohupiimaga on kooslus, millega on keeruline mööda panna

Head lihtsad ja maitsvad toiduideed on alati hinnas ja just selliseks väärt ideeks on lamedamaks rullitud röstsaia sisse keeratud kohupiima-maasikatäidisega saiad, mis klassikaliste vaeste rüütlite kombel munasegus kümmelnud ja siis pannil krõbeda kooriku saanud.

Sellised lihtsad täidetud saiarullid on ideaalsed eelseisval isadepäeval koos isadega valmistamiseks

Tegelikult on seda imelihtne valmistada ja see on jõukohane ka suurematele lastele. Nipiks on siin pehme röstsaia lamedaks ja õhukeseks rullimine ja siis kooriku ära lõikamine. Järele jääb õhuke ja hästi vormitav saiaruut. Nüüd on juba lihtne seda maasikamoosi ja kohupiimatäidisega täita ja sai selle ümber kokku keerata. Põltsamaa igati kodumooslik suurte maasikatükkidega ja küllusliku maitsega maasikamoos sobib siia kooslusesse suurepäraselt aidates kohupiimatäidisele magusat maasikamaitset lisada.

Kohupiima-maasikamoosi täidisega saiarullid. Või siis täidetud vaese rüütli rullid

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 8 viilu suuremat röstsaia
  • 200 g vaniljekohupiima
  • 1-2 sl hapukoort
  • 8 kuhjaga teelusikatäit Põltsamaa maasikamoosi
  • 2 muna
  • 2 sl piima
  • Veidi suhkrut
  • Õli ja võid praadimiseks

Valmistamine

  • Serveerimiseks tuhksuhkrut ja soovi korral ka värskeid marju ja/või granaatõunaseemneid
  • Võta pehmed röstsaia viilud ja rulli need tainarulliga võimalikult õhukeseks. Lõika ära ääred ja tõsta kõrvale.
  • Sega vaniljekohupiim veidi pehmemaks lisades parasjagu hapukoort. Tõsta igale saiale üks lusikatäis kohupiima ja lisa teine lusikatäis Põltsamaa maasikamoosi. Keera sai rulli. Korda nii kõikide saiadega.
  • Klopi kausis lahti munad koos piima ja suhkruga. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli või õli ja või segu. Kasta iga rull muna-piima segusse ja siis kohe pannile. Prae rullid kuldseks ja krõbedaks mõlemalt poolt. Kui oled eriti tubli, prae rulle veidi ka külgedelt. Tõsta pannilt majapidamispaberile nõrguma, et üleliigne rasv eralduks.
  • Serveerides puista peale tuhksuhkrut ja soovi korral ka värskeid marju. Paku juurde külma piima või serveeri hoopis koos kohvi või teega.
Siin on näha ka rullide lõikepind ja see, kui mõnusalt õhukeseks saab pehme röstsaia rullida

Postitus sündis koostöös Põltsamaa Felixiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.