Kui vahel tundub, et õunakookide rindel ei ole enam millegagi võimalik üllatada, siis selgub, et on ikka küll. Kusagil ideid ammutades ja retseptiideid sirvides jäi mulle silma õuna-kaneeli täidisega ahjus üleküpsetatud tortillarullide retsept. Nii lihtne ja samas nii toimiv. Ei mingit taina segamist ega rullimist. Eriti lihtne on see veel siis, kui oled külmkappi valmis teinud SELLE õunakoogitäidise. Mul oli juhtumisi üks selline käepärast. Nii et ülimalt lihtne valmistamine ja tulemus on samas igati aplausi väärt.

Nende rullide kandvaks ideeks on lihtsalt õunakoogitäidise tortilla sisse keeramine ja krõbedaks küpsetamine. Täidetud tortillasid tuleks sulavõiga pintseldada ning neid rulle siis suhkru ja kaneeli sees veeretada. No kas saab midagi mõnusamat olla, kui sulavõist krõbedust ning kaneelist ja suhkrust külluslikku viimistlust saanud õhukesed tortillad mahlase õunatäidisega! Eksimisvõimalus praktiliselt puudub.

Viimistleda võid neid õunatäidisega rulle nii siirupiga või siis ka vanillikreemiga.

Et tortillarulle oleks lihtsam keerata, ava tortillade pakk vahetult enne rullide valmistamist ja elastsuse lisamiseks võid tortillasid ka kergelt veepritsiga pihustada. Võiga ei tasu koonerdada, ehk siis nauditav krõbedus tuleb just või, suhkru ja kaneeli koostööst. Kõige mugavam on rullide võiga pintseldamiseks toidupintslit kasutada. Ja siis ei olegi muud, kui et rullid ahjuvormi üksteise kõrvale küpsema ja vahepeal jõuad ilusti kohvi või tee valmis teha, mida rullide kõrvale nautida.

Niimoodi ilusti üksteise kõrvale laotuna lähevadki õunatäidisega tortillarullid ahju krõbedust koguma.

Õunatäidisega tortillarullid

Aeg kokku 20 minutes
Portsjonit 8

Koostisosad

  • 8 pehmet tortillat
  • 500 g õunakoogitäidist
  • 50 g võid sulatatuna
  • 0,5 dl DanSukkeri rafineerimata roosuhkrut
  • 1 tl kaneeli
  • Serveerimiseks DanSukkeri heledat siirupit

Valmistamine

  • Pintselda ahjuvorm sulavõiga. Kasuta selleks pintslit, nii on kõige mugavam.
  • Sega laial madalal taldrikul suhkur kaneeliga.
  • Laota tortilla laiali ja laota sinna paar lusikatäit õunakoogitäidist. Keera tortilla tihedalt täidise ümber rulli. Pintselda tortillarulli sulavõiga ja püherda siis suhkru-kaneeli segus. Lao tortillad eelnevalt võiga määritud ahjuvormi üksteise kõrvale.
  • Küpseta 180 kraadi juures umbes 15-20 minutit kuni tortilla-õunarullid hakkavad kergelt kuldseks tõmbama.
  • Serveerides võid peale niristada heledat siirupit.

Postitus sündis koostöös DanSukkeriga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.