Ponzu kastmes hakkliha paprika ja basiilikuga

Esileht / Retseptid / Argipäeva sobivad road / Ponzu kastmes hakkliha paprika ja basiilikuga

See on lihtne ja maitsev kausitäis, kus meie tavapärane hakkliha saab aasiapärase vormistuse ja võib oma mõnusa maitsekombinatsiooniga tõeliselt üllatada. Võtmerollis on siin Ponzu kaste, mis oma hapukassoolase maitsekombinatsiooniga annab hakklihale hoopis uue värvingu.

Köögiviljadest lisa paprikat, aromaatset basiilikut, küüslauku, ingverit ning särtsu lisavat tšillit ja üllatav ning maitsemeeli paitav kooslus ongi loetud minutite jooksul pannil kokku kombineeritud. Soolase maitse tasakaal timmi paika sojakastet lisades. Nii Ponzu kastme kui sojakastme leiad ikka Kikkomani valikust.

Ponzu kastmes hakkliha paprika ja basiilikuga

Aeg kokku 20 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 400 g sea- või seguhakkliha
  • 2-3 sl õli
  • 2-3 küüslauguküünt hakituna
  • Pöidlasuurune jupp ingverit hakituna
  • 1-2 tšillipipart hakituna
  • 1 punane paprika tükeldatuna
  • 2-3 sl Kikkomani Ponzu kastet
  • 1-2 sl sojakastet vajadusel
  • 1 dl kana- või veisepuljongit
  • 1 tl maisitärklist
  • Paar prisket peotäit basiilikut hakituna
  • Röstitud seesamiseemneid
  • Serveerimiseks aurutatud basmati riisi

Valmistamine

  • Kuumuta vokkpannil või tavalisel pannil õli. Lisa õli sisse tšillipipar, küüslauk ja ingver ning voki neid mõned minutid. Lisa hakkliha koos paprikaga ja prae seda, kuni see on värvi muutnud. Praadimise ajal töötle hakkliha väiksemateks tükkideks. Lisa Ponzu kaste ja sojakaste (kui kasutad). Sega läbi ja kuumuta mõned minutid. Sega omavahel külm puljong ja maisitärklis ning kalla pannile. Lase kastmel pakseneda. Sega juurest varre küljest nopitud basiilik ja kuumuta kergelt läbi. Serveeri aurutatud riisiga ja puista peale röstitud seesamiseemneid.

Postitus sündis koostöös Kikkomaniga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.