Suvisel ajal, kui hakkavad noored kartulid valmima, on neist väga mõnus prantsusepärast salatit teha. Komponente ei ole siin palju, samas on kooslus veatu ja maitse tõeliselt nauditav. Lisaks kartulitele säti salatisse salatirohelist, rohelisi ube, kana, keedetud muna ja krõmpsuvat redist. Kana puhul kasuta kas grillkana või siis ka pannilt kiirelt läbi praetud kanafileed või -kintsuliha. Hästi sobib siin ära kasutada ka eelmisest päevast järele jäänud grillitud- või ahjukana. Samamoodi saad kartulitena kasutada eelmisel päeval keedetud kartuleid, millele lase lihtsalt pannil õli sees kuldsed põsed praadida.

Aedubadele piisab, kui neid mõne minuti jooksul soolaga maitsestatud vees keeta ja siis kiirelt külma vee all jahutada, et ilus roheline värv alles jääks. Kõik need koostisosad seob kokku Thomy viigimarja-sinepiseemne kreemine kaste, millel on parasjagu viigimarja magusust ja teisalt sinepi särtsakust. Sega esmalt kastmega salatiroheline, säti sinna peale kõik salati koostisosad ja nirista siis seda salatikastet veel täiendavalt oma salatile, et kreemisus ja mahlasus täiuslik oleks.

Nii lihtne ja nii suviselt hea!

NB! Thomy salatikastmetel ei kasutata kunstlikke lisandeid, mistõttu tuleks neid enne kasutamist loksutada.

Prantsuse bistroosalat kana ja noorte kartulitega

Aeg kokku 20 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

 • 1,5-2 dl Thomy viigimarja-sinepiseemne kastet
 • 200 g grillitud või pannil praetud kana
 • 2 keedetud muna
 • 200 g aedube
 • 300 g noori keedetud kartuleid
 • 4 redist viilutatuna
 • Salatirohelist
 • Värskeid ürte või idusid

Valmistamine

 • Rebi salatiroheline vajadusel väiksemateks tükkideks. Tõsta kaussi ja kalla sinna peale Thomy viigimarja-sinepikastet. Sega kõik läbi nii, et salatilehed oleksid kastmega kaetud. Jaota taldrikutele.
 • Keeda aedubasid soolaga maitsestatud vees 3-4 minutit. Kurna külma vee all ja jahuta veidi. Tõsta taldrikutele salatipadja peale.
 • Prae poolitatud või tükeldatud noori kartuleid õli sees kuni need on kuldsed. Maitsesta vähese soolaga ja jahuta veidi. Tõsta salatipadjale.
 • Lisa salatipadjale veel poolitatud keedetud muna ja viilutatud redist. Puista peale värskeid ürte või idusid ja nirista täiendavalt salatikastet. Serveeri kohe.
 • Nipp! Kana asemel võid siin salatis kasutada ka tuunikala või hoopis suitsulõhet.

Postitus sündis koostöös Thomy salatikastmetega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.