Ei ole midagi teha. Sügis on käes ja järjest pikemaks veniv pime aeg ning jahenevad ilmad teevad paratamatult korrektuuri ka isudes ja toidueelistustes. Ei isuta enam värske ja krõmpsuva toidu järgi, pigem küsib keha tummisemaid ja toitvamaid valikuid, mis aitavad külmal ajal paremini ilmaoludele vastu panna.

Minu suureks lemmikuks on läätsed. Kohati täiesti alahinnatud toidukategooria, mida tasuks kindlasti rohkem erinevatele roogadele lisada, on selleks siis supid, pajaroad või salatid, nagu selle retsepti puhul. Siin salatis on natuke veel suvemälestusi ka ehk siis lehtkapsas ja tomat tulevad veel oma aiast ja kasvuhoonest, kuigi see on natuke eleegiline taldrikutäis. Ehk siis viimased suvel kasvatatud suutäied. Õnneks saab sama kraami edaspidi ka poest ehk siis tegemata see salat ei pea jääma.

Muidi on aga tegemist maitsva ja lihtsa salatiga kus soolakas halloumi juust, tummised läätsed ja magushapud granaatõunapärlid mõnusaks tervikuks sulanduvad. Sobib hästi kergemaks kõhutäieks, aga ka kõrvalroana kas liha või kala juurde. Läätsesid võid valida oma maitse järgi, neid on nii oranže kiirkeedu omasid, pruune ja punased või ka musti. Läätsesid keetes vaata lihtsalt pakendiinfot, sest läätsede keetmise aeg võib erinev olla. Soovitan läätsesid köögiviljapuljongis keeta. Nii jäävad nad lihtsalt maitsekamad.

Läätsesalat halloumi, lehtkapsa ja granaatõunaseemnetega

Aeg kokku 30 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

 • 150 g läätsesid
 • 200 g lehtkapsast
 • 1 punane sibul poolratastena
 • 2 küüslauguküünt
 • 200 g halloumi juustu viilutatuna
 • 1 suurem punane tomat tükeldatuna
 • 1 kollane tomat tükeldatuna
 • Poole granaatõuna seemned
 • Sidrunimahla
 • Oliiviõli
 • Köögiviljapuljongit
 • Soola ja pipart
 • Balsamico kreemi soovi korral

Valmistamine

 • Keeda läätsesid köögiviljapuljongis 15-20 minutit. Jälgi pakendi juhiseid keetmisaja arvestamisel, erinevatel läätsedel võib see erinev olla. Kurna, tõsta kaussi ja lisa läätsedele punane sibul ja purustatud küüslauk. Sega läbi.
 • Rebi lehtkapsas väiksemateks tükkideks. Piserda oliivõli ja sidrunimahlaga ning puista juurde näpuotsatäis soola. Masseeri käte vahel umbes 30 sekundit, kuni lehtkapsas pisut pehmemaks muutub. Tõsta kõrvale.
 • Prae halloumi juustu viilud mõlemalt poolt krõbedaks ja kuldseks. Tükelda.
 • Tõsta taldrikutele lehtkapsas. Lisa tükeldatud tomatid, läätsed koos sibulaga, halloumi ja granaatõunaseemned. Soovi korral võid salatile veel balsamico kreemi niristada. Viimistle värskelt jahvatatud musta pipra ja vajadusel näpuotsatäie soolaga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.