Sõrnikud on üks mõnus suutäis vahelduseks tavalistele pannkookidele. Oma koostiselt ka igati laitmatud sisaldades suurel hulgal kohupiima ja suhteliselt vähe suhkrut ja jahu. Need sõrnikud on tehtud hoopis mannaga, mis toimib sõrnikute puhul suurepäraselt. Seda oma firmakat sõrnikute retsepti jagas minuga hea sõbranna Nasha ehk Natalja, kellelt siin blogis on mitmeid ja mitmeid väga häid ja toimivaid retsepte kirja saanud ja kelle puhul on teada, et kooslused toimivad ja retseptid on vettpidavad.

Täpselt sama kvaliteedimärgi võib ka neile sõrnikutele anda, mida olen nüüdseks juba paar korda teinud ja mis eriti maitsvad ja mõnusad otse pannilt lauale tõstes.

Sõrnikuid võib süüa traditsiooniliselt hapukoorega, aga väga mõnusad jäävad nad ka hapukama moosiga. Meie pere lemmik pannkoogimoos on isetehtud punase sõstra tarretis, mis mahlase kohupiimasõrnikuga väga mõnusa maitsekoosluse moodustab.

Siin retseptis ei ole sõrnikutele lisatud ei soodat ega küpsetuspulbrit, mis on sageli paljude sõrnikute retseptide koostisosaks. Seetõttu jäävad sõrnikud mahlasemad ega küpse seest kuivaks. Kohupiimana tasub kasutada rasvast ja teralist kohupiima. Magusate sõrnikute valmistamisel võid kasutada ka vanillikohupiima, aga siis lisa suhkrut vähem kui retseptis ette nähtud.

Nasha sõrnikud

Aeg kokku 25 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 400 g 5%-list teralist kohupiima
  • 2 munakollast
  • 3-4 sl mannat sõltuvalt kohupiima mahlasusest
  • 1-2 sl suhkrut
  • 0,5 tl soola
  • Jahu
  • Õli praadimiseks

Valmistamine

  • Sega kohupiim munakollastega. Lisa manna, suhkur ja sool. Sega ühtlaseks tainaks ja jäta ca 30 minutiks seisma, et manna paisuks.
  • Kalla jahu taldikule või kaussi. Tõsta ühe supilusikaga tainast paraja suurusega pallike ja kukuta see jahu sisse. Veereta teise lusikaga pallikest veidi jahu sees ja vormi siis käte vahel pallikesest ca 1 cm paksusega kook. Korda nii kuni kogu tainas on ära kasutatud.
  • Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli. Prae sõrnikuid mõlemalt poolt kuldseks ja jälgi, et kuumus liiga suureks ei läheks ning sõrnikud keskelt läbi küpseks.
  • Serveeri soojalt koos hapukoore ja/või hapuka moosiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.