Lihavõtete ajal tuleb ikka külluslikku pashat valmistada. Rammus ja maitsev magusroog maitseb hästi nii suurtele kui väikestele ja kaunistab iga pidulauda. Selle pasha puhul aitab magusa maitse eest hoolitseda valge šokolaad, mille toel pasha ka taheneb. Lihavõtteroogadele kohaselt on pasha parajalt rammus ja külluslik, seega puista sinna sisse lahke käega hakitud marmelaadi, hapukaid kuivatatud jõhvikaid ja mandleid või pähkleid.

Pasha kuivatatud jõhvikate, marmelaadi ja valge šokolaadiga

Valmistusaeg 20 minutes
Tahenemise aeg 6 hours
Portsjonit 8

Koostisosad

  • 600 g kohupiima pigem rasvasem kui lahja
  • 50 g võid toasoojana
  • 150 g valget šokolaadi sulatatuna
  • soovi korral suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 dl 35%-list koort vahustatuna
  • 100 g kuivatatud jõhvikaid
  • 200 g hapukat marmelaadi tükeldatuna
  • hakitud mandleid vm pähkleid
  • Sidrunimahla ja riivitud sidrunikoort kasuta võimalusel ökosidruneid
  • Kaunistamiseks marmelaadi komme vm

Valmistamine

  • Vahusta või kohevaks. Kui soovid magusamat pashat, võid või sisse ka suhkru lisada ja nad koos vahustada. Sulata peeneks hakitud valge šokolaad vesivannil. Ole ettevaatlik, sest valge šokolaad võib liiga äkilise kuumaga tükki minna. Sega kohupiim ühtlaseks ja lisa siis vahustatud või ning sulatatud šokolaad. Lisa ka sidrunimahl ja -koor ning vanillisuhkur. Vahusta koor pehmeks vahuks ja lisa kohupiimamassile koos kuivatatud jõhvikate, marmelaadi ja pähklitega.
  • Kalla marliga või köögirätiga kaetud vormi või vormidesse. Võid nõrutada pashat ka sõelal, mis on köögirätiga või ka tugevama majapidamispaberiga kaetud. Jäta üle öö jahedasse. Serveerides kummuta pasha kausist või vormist kummuli taldrikule või alusele. Kaunista meelepäraste lisanditega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.