See on mõnus kohev pirukas, kus kevadiselt erkroheline kapsas läheb täidiseks kohevalt munavahu-majoneesitainale. Tegemist on põneva ja väga maitsva retseptiga, mis sobib hästi ka eelseisvatesse lihavõttepühadesse pidulauale sättimiseks. Taina sees kasuta Hellmannsi klassikalist majoneesi, mis annab kapsapirukale nauditavalt tummise soolaka ja umamise maitse. Võimalusel kasuta piruka sees noort erkrohelist kapsast. See maitseb lihtsalt palju paremini, kui ületalve hoitud peakapsas ning aitab ühtlasi kevadetunnet tekitada.

See on põneva valmistuskäiguga kapsapirukas, kus pearollis majonees ja kapsas.
Sellised lihtsad ja kättesaadavad koostisosad ongi selle kapsapiruka jaoks vajalikud

Kevadine kapsapirukas koheva muna-majoneesitainaga

Aeg kokku 45 minutes
Portsjonit 8

Koostisosad

  • 3 suuremat või 4 väiksemat muna
  • 1 sl hapukoort
  • 5 kuhjaga supilusikatäit jahu
  • 250 g Hellmanns majoneesi
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 kg noort kapsast
  • Soola ja pipart
  • Võid või õli/või segu
  • Värsket hakitud tilli
  • Võid vormi määrimiseks

Valmistamine

  • Haki kapsas ning prae pannil võis või õli/või segu sees, kuni kapsas on veel kergelt krõmpsuv. Maitsesta soola ja pipraga ning hakitud värske tilliga
  • Taina jaoks vahusta munakollased, lisa hapukoor, jahu, majonees ja küpsetuspulber. Vahusta munavalged ning sega ettevaatlikult ülejäänud taina sisse.
  • Määri ahjuvorm võiga, kalla pool tainast vormi põhja. Sinna peale laota läbipraetud kapsas. Kalla kapsale teine pool tainast ning küpseta ahjus 180-200 kraadi juures kuni pirukas on kulpruuni värvusega ning tainas ei jää enam tiku külge.
  • Maitseb hästi nii soojalt kui ka järgmisel päeval jahtunult.

Postitus sündis koostööd Hellmannsiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.