Hästi maitsev ja mõnus prantsusepärane kanahautis ühendab endas kooreses valge veini kastmes haudunud kana ja seened. Valmistamiskäik ei ole keeruline, kuid tulemus on selline, mis sobib ka pidulauale panna. Miks mitte valmistada sellist hautis lihavõtete puhul pearoaks. Puljongina kasuta Maggi kanapuljongikontsentraati, mis annab kastmele väga mõnusa tummise meki.

Sellist kanahautist sobib serveerida kartuliga….
…samas ka riisiga kombineerides jääb see väga maitsev
Üks võtmekomponent selle kastme juures on Maggi kanapuljong, mis hoolitseb kastme tummise maitse eest

Prantsusepärane koorene kanahautis seentega

Aeg kokku 50 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

 • 1 kg nahaga kanakintsuliha või poolkoibasid
 • 50 g võid
 • 300 g šampinjone poolitatuna või tükeldatuna
 • 2 keskmise suurusega sibulat poolratastena
 • 2-3 küüslauguküünt hakituna
 • 1-2 loorberilehte
 • Mõned oksad tüümiani
 • 2 sl jahu
 • 1,5 dl valget veini
 • 7 dl Maggi kanapuljongit 1 sl kanapuljongi kontsetraati + 7 dl kuuma vett
 • 2 dl 35%-list koort
 • Hakitud värsket peterselli
 • Soola ja pipart

Valmistamine

 • Patsuta kanatükid majapidamispaberiga kuivemaks ja maitsesta kanatükid soola ja pipraga. Sulata pannil keskmisel kuumusel või ja pruunista kanatükke esmalt nahaga pool allpool ja siis teiselt poolt kuni kanatükid on kuldsed. Tõsta pannilt ära.
 • Tõsta pannile seened ja sibul. Lisa ka loorberilehed ja tüümianioksad. Hauta vaiksel kuumusel umbes 5 minutit, kuni seened hakkavad pruunistuma. Lisa pannile küüslauk ja kuumuta läbi. Sega juurde jahu, kuuuta minutijagu ja lisa siis valge vein ja puljong. Sega ja kraabi pannilt kokku ka praemahlad. Lase keema tõusta, tõsta kastme sisse tagasi ka kanatükid nahaga poolt ülespoole. Kata pann kaanega ja lase kümmekond minutit haududa. Tõsta siis kaas ära ja hauta veel järgmised paarkümmend minutit, kuni kana on läbi küpsenud. Tõsta kana kastmest välja, lisa koor, sega läbi, vajadusel maitsesta veel soola ja pipraga ning tõsta siis kana kastme sisse tagasi. Serveerides puista peale värsket hakitud peterselli.
 • Serveeri kas riisi, pasta või kartuliga.

Postitus sündis koostöös Maggiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.