Oma töö tõttu on mul õnn ja privileeg proovida ja maitsta paljusid erinevaid uusi tooteid ja seepärast olen päris hästi kursis turul olevate uudistoodetega. Nii asusin hea meelega katsetama NEID Vici uusi kalapalasid, mis valmistatud hakitud ookeanikalafileest ja kus filee sisaldus on üle 60% ehk siis kalapalas on täiesti korralikult head kalafileed ja ülejäänu osa moodustab mõnusalt krõbedaks küpsev paneering. Koostist uurides ei olnud ka millegi üle uriseda, kõik koostisosad olid ilusti arusaadavad ja põhjendatud. Midagi ei ole kunstlikult värvitud ega lisamaitsestatud.

Ühes pakis on kümme peopesasuurust kalapala ehk kokku 800 g ehk jagub lahkelt ka suuremale perele

Tunnistan, et sellised kalapalad on mulle kui kingitus, sest olles ise väga suur kalasõber, on pere noorimal kalaga pisut keerulised suhted. Tavalist praetud või ahjust tulnud kala ta eriti ei tunnista, küll aga on nõus kala hea meelega süüa, kui see on paneeringu sisse peidetud. Nii ongi vahel kalapulgad ja ka selline kalapala minu jaoks lahenduseks, kui mul ei ole aega või tahtmist hakata ise kalatükkide paneerimisega tegeleda. Ehk siis ametlikult end kala mittesöövaks nimetav noormees sööb üsna isukalt ja erinevates mh ka siin retseptides toodud kooslustes sedasama kalapala väga hea meelega.

Nojah, milline laps hakkaks protestima, kui talle pakkuda sellist kalapalaga burksi 😉

Kalapalade puhul on mõnus ka see, et neid võib valmistada kas siis pannil õli sees praadides, ahjus, kuumaõhufritüüris või suvisel ajal ka grillil.

Mulle endale meeldib kalapalasid kombineerida avokaado, kurgi, redise ja kodujuustuga salatiga. Kevadisel ajal lisan sinna ka mõnuga karulauku. Nii mõnus kombo!

Kalapala saab edukalt kasutada ka hommikusöögiks ehk siis kuna kalapala suurus on selline, mis sobib hästi ka näiteks röstitud palaleivale sättimiseks, siis koos avokaado ja praetud munaga. Väga maitsev ja tõhus hommikusöök.

Hommikukohvi kõrvale üks tõhus kalapala avokaado ja praemunaga? Väga hästi toimib

Igal juhul sai meil kalapala katsetatud nii hommiku-, lõuna- kui ka õhtusöögil ja tuleb tunnistada, et sügavkülmikusse valmis pandud kalapalad on mõnusaks kergenduseks, kui taas kord “mis-ma-täna-süüa-teen” kass jälle peale tuleb.

Alustagem siis kõigi laste lemmikuks ehk kalapalaga burksist. Krõbeda koorikuga kalapala sobib hästi burgerisaia vahel serveerimiseks. Maitsev ja toekas suutäis valmib kiirelt. Vaja on vaid kalapala pannil kuldseks praadida ja burgerisai röstida ning lasta juustul kalapalale sulada. Muu on vaid kokku ladumise vaev.

Burger kalapala ja juustuga

Aeg kokku 13 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 2 burgerisaia
  • 2 Vici kalapala hakitud fileest
  • 2 viilu juustu
  • Õli praadimiseks
  • Majoneesi
  • Lehtsalatit
  • Tomativiile
  • Pestot või burgerikastet

Valmistamine

  • Prae kalapalasid keskmisel kuumusel õli sees mõlemalt poolt mõned minutid kuni pealispind on kuldne ja krõbe ning sisu läbi küpsenud. Kui oled kalapala ümber keeranud, tõsta sinna peale juustuviil ja lase sellel sulada. Tõsta kalapalad majapidamispaberile, et üleliigne rasv eralduks.
  • Rösti burgerisaiad kas pannil või rösteris kuldseks. Määri saiapooltele majoneesi. Säti sinna peale salatileht, millele asteta kalapala koos juustuga. Sinna peale aseta tomativiil ja paar lusikatäit pestot või burgerikastet. Tõsta ülemine burgerisaia pool peale ja suru burgerit kergelt kokku.

Samamoodi sobib hästi lastele pakkuda bataadifriikaid kalapalaga. Juurde võib teha külma kastme ja pakkuda aurutatud herneid. Krõbeda kooriku ja  mahlase sisuga kalapala sobib hästi kombineerida bataadifriikate, parajalt terava ketšupikastme ning roheliste hernestega. Natuke nagu fish´n´chips lahendus ja tõenäoliselt maitseb see hästi nii suurtele kui väikestele kalasõpradele.

Selline fish´n´chips tüüpi kooslus kalapaladega ei vea ka kunagi alt

Kalapala bataadifriikate ja ketšupi kastmega

Aeg kokku 43 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 4 Vici kalapala hakitud fileest
  • Õli praadimiseks

Bataadifriikad:

  • 500 g bataati
  • 3-4 sl õli
  • 1 sl maisitärklist
  • Soola ja pipart
  • 1 tl küüslaugupulbrit soovi korral

Külm ketšupikaste:

  • 2-3 sl ketšupit
  • 2 sl hapukoort või majoneesi
  • Paar näpuotsatäit cayenne´i pipart
  • 0,5 tl suitsutatud paprika pulbrit

Valmistamine

  • Pese bataadid hoolikalt puhtaks. Võid neid koorida või jätta ka koorimata. Lõika kangid ja tõsta need pooleks tunniks külma vee sisse. Nõruta siis sõelal ja patsuta majapidamispaberiga kuivemaks. Nirista bataadikangidele õli, sega läbi ja lisa siis tärklist, soola ja pipart ning soovi korral ka küüslaugupulbrit. Sega käte vahel läbi ja laota kangid ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile. Võid friikaid ka kuumaõhufritüüris valmistada. Tõsta eelkuumutatud ahju 220 kraadi juurde ja küpseta pöördõhku kasutades 15 minutit. Tõsta siis plaat ahjust, sega friikad läbi ja lase veel 5-10 minutit küpseda, kuni friikad on krõbedad ja kuldsed. Tõsta ahjust ja puista soolaga üle.
  • Kastme valmistamiseks sega kokku kõik kastme koostisosad.
  • Keeda rohelisi herneid soolaga maitsestatud vees mõned minutid. Kalla siis sõelale ja lase külma veega üle.
  • Prae kalapalasid keskmisel kuumusel õli sees mõlemalt poolt mõned minutid, kuni kalapalad on krõbedad ja läbi küpsenud. Tõsta majapidamispaberile nõrguma, et üleliigne õli eemaldada.
  • Tõsta taldrikule kalapalad, lisa bataadifriikad, külm kaste ja keedetud herned. Serveeri kohe.

Endale olen neidsamu kalapalasid valmistanud koos kodujuustu-avokaadosalatiga. Hetkel, kui kevadrohelist juba õuest korjata saab, võib selle salati sisse hakkida ka karulauku või muud umbrohtu. Nii saad veel tervisekasu ka mõnusalt kõhutäiele lisaks.

Toitev ja mõnus kodujuustusalat koos praetud kalapaladega sobib hästi kiireks ja maitsvaks õhtusöögiks, sest selle valmistamine võtab aega vaid veerand tundi. Kodujuust ja kala moodustavad koos mõnusa maitsekoosluse. Kodujuustusalatile lisa avokaadot, kurki ja redist, nii saad tulemuseks valgurikka ja köögiviljakirju väga maitsva salati. Kalapalasid võid valmistada ka ahjus või kuumaõhufritüüris.

Kalapalad kodujuustu-avokaadosalatiga

Aeg kokku 20 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 4 Vici hakitud fileest kalapala
  • 2 hästi küpset avokaadot
  • 200 g koorega kodujuustu
  • 150 g värsket kurki tükeldatuna
  • 3-4 värsket redist viilutatuna
  • 100 g paksemat hapukoort
  • 2-3 sl majoneesi
  • Hakitud värsket tilli
  • Soola ja musta pipart

Valmistamine

  • Salati valmistamiseks tükelda avokaado viljaliha. Sega omavahel avokaado, kodujuust, kurk, redis, hapukoor, majonees ja hakitud till. Maitsesta soola-pipraga.
  • Prae kalapalasid keskmisel kuumusel õli sees mõlemalt poolt mõned minutid, kuni kalapalad on krõbedad ja läbi küpsenud. Tõsta majapidamispaberile nõrguma, et üleliigne õli eemaldada.
  • Tõsta taldrikule praetud kalapalad ja kodujuustusalat. Paku juurde meelepärast kastet ja puista peale hakitud värsket tilli.

Postitus sündis koostöös Viciga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.