Fileest ja paneeritud kalapaladest kirjutasin veidi pikemalt ja jagasin kolme erinevat retsepti SIIN postituses. Tegemist on mõnusa kalalise palaga, mis tänu oma suurusele sobib hästi ka võileival serveerimiseks ja mis oma täiesti mõistliku kooslusega sobib nendel päevadel kalatoitu asendama, kui kalamehel seekord saak nigelavõitu 🙂

Vici kalapalasid on ühes pakendis kümme pala ehk kokku 800 g ja paneeritud pala sisaldab rohkem kui 60% puhast hakitud kalafileed

Mulle meeldib kalapalasid kombineerida ka kausitoidu sisse. Lisab nii mõnusat tekstuuri kui annab ka valgulist lisandit.

Krõbe kalapala sobib hästi ka poke kausi üheks koostisosaks. Sobita kaussi kokku erinevaid värvilisi köögivilju, krõbedaks praetud kalapala, säti sinna juurde keedetud muna ja igati maitsev, silmailu pakkuv ning toitainetest pungil kausitäis ongi valmis. Köögiviljade kombineerimise osas ole loov, siin on antud vaid üks võimalik kooslus, aga kindlasti ei pea retseptis ei kausitoidu koostisosade ega grammkaalude osas näpuga järge ajama.

Poke kauss krõbeda kalapala, muna, riisi ja värviliste köögiviljadega

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 2 Vici kalapala hakitud fileest
  • 2 keedetud muna
  • 200 g keedetud riisi
  • Punast kapsast ribadena
  • Porgandit ribadena
  • Edamame ube
  • Viilutatud kurki ja redist
  • Wakame vetikat
  • Meelepärast kastet nt sriracha majoneesi, jogurtikastet vm
  • Võrseid või idusid
  • Õli praadimiseks

Valmistamine

  • Kuumuta pannil õli ja prae kalapalad mõlemalt poolt mõne minuti jooksul krõbedaks. Tõsta majapidamispaberile, et üleliigne õli välja nõrutada.
  • Säti kaussi keedetud riis ja sinna peale erinevaid värvilisi köögivilju. Koori ja poolita keedetud muna. Tükelda kalapala suupärasteks tükkideks. Tõsta nii muna kui kalapala eelnevalt kaussi pandud köögiviljadele. Soovi korral nirista peale kastet või serveeri kaste kausitäie kõrvale. Kõige peale puista võrseid või idusid.

Nii eelnev kausitoit kui ka järgnev toekas kalapala ja avokaadoleib sobib hästi nii hommiku-, lõuna- või ka õhtusöögiks. Valmistuskäik ei ole keeruline ega aeganõudev ja maitsekoosluse toimimises pea kahtlema.

Mina olen sellist kalapalaga võileiba serveerinud toekamaks hommikusöögiks, kus seda võib kombineerida avokaado ja praemunaga. Väga mõnus kooslus, mis aitab hästi uude päeva sisse elada ja kõht kipub veel lõuna ajalgi täis olema.

Toekas hommikuvõileib kalapala, avokaado ja praemunaga

Aeg kokku 20 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 2 viilu palaleiba
  • 2 Vici kalapala hakitud fileest
  • 1 suurem avokaado
  • 2 muna
  • Õli praadimiseks
  • Salatilehti
  • Majoneesi või pestot
  • Idusid või võrseid
  • Soola ja pipart

Valmistamine

  • Prae keskmisel kuumusel õli sees kalapalasid, kuni need on krõbedad ja läbi küpsenud. Tõsta majapidamispaberile, et üleliigne rasv eralduks. Prae pannil ka munad ja maitsesta soola pipraga.
  • Rösti palaleibasid pooled koos rösteris. Tõsta siis välja, eralda pooled ja määri mõlemale poolele majoneesi või pestot. Tõsta sinna peale salatileht, kalapala, laota viilutatud avokaado ja kõige peale tõsta praetud muna. Puista peale idusid või võrseid ja serveeri kohe.

Postitus sündis kootöös Viciga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.