Poke Bowl või siis ka kausitoit on mõnus mugavusroog, mis annab võimaluse kaussi kokku pannes fantaseerida ja improviseerida. Kaussi saab sättida oma lemmikuid erinevas kombinatsioonis ja iga kord on tulemus veidi erinev.

Siin retseptis on kaks võtmekomponenti. Esmalt Kikkomani spetsiaalses Poke kastmes marineeritud lõhe ja siis sojakastme ja riisiäädika marinaadis värske kurk. Teisi komponente võib oma äranägemise järgi juurde sättida. Siia sobib lisada soovi korral riisi või riisinuudleid kui on soov tugevama kõhutäie järele.

Tänu Kikkomani spetsiaalsele Poke Bowli kastmele on selle kausitäie valmistamine eriti lihtne. Poke kastmes on juba kokku segatud soolakust andev sojakaste ja seesamõli rikkalik suitsune maitse, mis on kausitoitude puhul üsna kohustuslik. Nii ei olegi midagi muud kui et lõhe tuleks parajateks tükkideks lõigata ja siis veidikeseks koos Poke kastmega marineeruma ja maitsestuma jätta. Kui sul ei ole käepärast Poke kastet, siis võid lihtsalt sojakastet ja seesamiõli segada. Natuke võib ka suhkrut või mett lisada.

Tegelikult võib lõhe ja kurgi ka juba eelnevalt valmis teha, külmas hoida ja siis vahetult enne söömist kõik kokku kombineerida. Nii saad näiteks kiire argiõhtu kausitäie loetud minutitega kokku kombineerida.

Poke kauss lõhe ja kiirmarineeritud kurgiga

Marineerimiseks vajalik aeg 20 minutes
Aeg kokku 30 minutes

Koostisosad

  • 200 g värsket lõhet kuubikuteks lõigatuna
  • 2-3 sl Kikkomani Poke kastet
  • Seesamiseemneid

Kiirmarineeritud kurgid:

  • 2 lühikest kurki kartulikoorimisnoaga õhukesteks viiludeks lõigatuna
  • 1 sl Kikkomani sojakastet
  • 1 sl riisiäädikat
  • 1 tl mett
  • 1 tl seesamiõli
  • Värsket tšillit hakituna
  • Soola

Valmistamine

  • Serveerimiseks erinevaid lisandeid: avokaadot, punast kapsast, salatirohelist, redist, wakame vetikat vm
  • Alusta sellest, et tõsta kuubikuteks lõigatud lõhe kaussi ja lisa Poke kaste. Sega läbi ja jäta maitsestuma paarikümneks minutiks või ka kauemaks. Pikema marineerimise korral tõsta lõhe külmikusse.
  • Sega omavahel sojakaste, riisiäädikas, mesi, seesamiõli ja hakitud tšilli. Lisa veidike vett ja tõsta siis sinna sisse õhukesed kurgiviilud. Jäta veidikeseks marineerima umbes 10 minutiks.
  • Serveerides kombineeri kaussi nii Poke kastmes marineeritud lõhe kui ka kiirmarineeritud kurgid ning lisa sinna juurde erinevaid lisandeid.

Postitus sündis koostöös Kikkomaniga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.