Kuigi tänane ilm on jälle parajalt tuisune ja tuuline, on peale pidusööminguid järjest sagedamini lauale hakanud sattuma pisut kergemad toidud. Ju liigub kõik ikka vaikselt kevade poole ja täna on näiteks see päev, kui üle pika aja tõuseb päike taas enne kella üheksat hommikul ning loojub peale kella nelja õhtul. Justkui väike asi, aga üle tunni aja valget aega juba juures. Ja millegipärast on hakanud keha küsima kergemate einete järgi. Näiteks suitsukana, selleri, õuna ja maisiga salati järgi.

Kerge krõmpsuva olekuga suitsukana ja õunaga salat, mis sobib hästi kergeks vahepalaks või ka röstsaia katteks. Siia salatisse sobib hästi ka tükeldatud juust või siis hoopis konservananass. Sellises koosluses armastavad sellerit sageli ka need, kes muidu selleri peale nina kirtsu veavad.

Õuna ja selleriga suitsukanasalat

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 400 g suitsutatud kanafileed tükeldatuna
  • 2 suuremat õuna tükeldatuna
  • 3-4 vart sellerit tükeldatuna
  • 300 g jääsalatit või Rooma salatit tükeldatuna
  • 1 dl konserveeritud maisi
  • 1 dl majoneesi
  • 1 dl hapukoort
  • Veidi sidrunimahla
  • Soola ja pipart

Valmistamine

  • Tõsta tükeldatud kana, õun, seller ja salat kaussi. Lisa konserveeritud mais. Sega omavahel majonees ja hapukoor. Maitsesta kaste soola, pipra ja sidrunimahlaga. Kalla salatile ja sega läbi. Kontrolli maitseid.
Suitsukana asemel võid kasutada siin ka eelmisest päevast järele jäänud grillitud või ahjukana

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.