Aasta on nüüd ilusti taas käima joostud, aasta depressiivseimgi päev üle elatud ja taas tuleb nentida, et “mida ma täna süüa teen” teemad on aktuaalsed ka aastal 2023. Üheks heaks mõtteks võiks olla Korea krõbekana vürtsikas kastmes.

Korea köögis armastatakse vürtsikaid toite ja üheks Korea köögi alustalaks on Gochujang pasta, mis tehtud fermenteeritud sojaubadest ja tšillipastast ja mis annab ka sellele toidule iseloomuliku magusvürtsise maitse. Seda vürtsikat maitsepastat leiab suuremate poodide eksootiliste toitude letilt juba päris hästi, seega tasub see tõeliselt maitsev kanaroog kindlasti plaani võtta. Mina olen Gochujang pastat näiteks Selveri eksootiliste toitude letil näinud ja loomulikult tasub seda otsida näiteks Umami- või Piprapoest. Gochujang pastat müüakse tavaliselt SELLISTES karpides.

Kui Gochujang pastat ei õnnestu leida, võid selle asemel võtta ketšupit ja segada sinna juurde tšillikastet.

Korea krõbekana vürtsikas kastmes

Aeg kokku 28 minutes
Portsjonit 3

Koostisosad

  • 2 suuremat kana rinnafileed tükeldatuna (ca 600-700 g)
  • 1 dl maisitärklist
  • 1 dl jahu
  • 1 suurem muna
  • Vajadusel veidi vett või maitsestamata jogurtit
  • Soola ja pipart
  • Õli praadimiseks
  • Serveerimiseks seesamiseemneid ja hakitud rohelist sibulat

Kaste:

  • 2 sl Gochujang pastat
  • 1 sl mett
  • 3 sl pruuni suhkrut
  • 4 sl sojakastet
  • 2 küüslauguküünt purustatuna
  • Väike jupp ingverit riivituna
  • 1 sl seesamiõli

Valmistamine

  • Tükelda kanafilee. Sega muna tärklise ja jahuga. Maitsesta soola ja pipraga. Kui segu jääb liiga kuiv, võid lisada veidi vett või maitsestamata jogurtit. Tõsta kanatükid saadud taina sisse ja sega nii, et kanatükid oleksid tainaga kaetud.
  • Kuumuta pannil ca 1 cm õli. Õli peab olema nii kuum, et sinna sisse tõstetud kana hakkab kohe särisedes küpsema. Küpseta tainaga kaetud kanatükid osade kaupa läbi. Ära panni üle koorma vaid jälgi, et kanatükkide vahele peab jääma vahe. Küpseta kanatükke mõlemalt poolt 3-5 minutit kuni kana on kuldne ja läbi küpsenud ning tõsta siis ära majapidamispaberile nõrguma, et üleliigne õli eralduks. Kalla pannilt üleliigne õli ära.
  • Sega omavahel kastme ained ja kalla siis pannile. Lase keema tõusta, alanda kuumust ja keeda vaiksel tulel 4-5 minutit. Lisa siis kastme sisse kanatükid ja kuumuta kõik koos veel läbi. Kui kaste tõmbab liiga kuivaks, lisa veidi vett või puljongit. Serveerides lisa seesamiseemneid ja puista üle hakitud rohelise sibulaga. Paku juurde aurutatud riisi.
Sellist magusvürtsikas kastmes kana pakkudes võid kindel olla, et taldrikud poleeritakse puhtaks ja keegi ei pirtsuta ega songi toidus.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.