Olen juba maininud, et aeg-ajalt astun ikka läbi KariaMarketist. Täpsemalt kirjutasin sellest SIIN postituses.

Ehk siis jätkuvalt astun ikka KariaMarketist läbi, et oma varusid täiendada. Alati oleks hea enne selle poe külastamist oma sügavkülmikusse ruumi teha, sest väga palju tavapoe valikust erinevat kraami müüakse just sügavkülmutatuna. Täiendades oma sügavkülmavarusid on niimoodi lihtne ja mugav igapäevast toiduvalmistamist planeerida.

Kui nüüd sellest rääkida, et mis mind ikka ja jälle sinna poodi tagasi on viinud, siis kindlasti on see tavapoodidest erinev ja oluliselt laiem valik ja väga hea hinna ka kvaliteedi suhtega tooted. Suurepärane valik on nii liha- kui kalatooteid ning mereande. Kohati tõenäoliselt linna parima hinnatasemega. Oma hiidkrevetivarusid käin juba mitmendat aastat seal täiendamas ja kui midagi eriti eksootilist soovida, siis leiab soovi korral ka sügavkülmutatud kaheksajalga või näiteks kammkarpe.

Väga hea valik on KariaMarketis erinevaid lihatooteid alates traditsioonilisematest kana-, sea- ja veiselihast, aga ka lambaliha leiab erinevate tükkidena.

Uus-Meremaalt pärit lambaliha on väärt liha ja kui soovid midagi eriti hõrku valmistada, siis hästi lihtne on teha lambakarreed. Lambakarreed leiab KariaMarketist nii ühtse tükina (luud on ilusti välja puhastatud) kui ka juba lahtilõigatud kujul. Viimane on eriti mugav võimalus, sulata karreetükid vaid ära, pista veidikeseks marinaadi või maitsestuma ja siis kiirelt kas pannil või grillil mõne minutiga küpseks.

Omaette väärib äramärkimist ka KariaMarketi sügavkülmutatud köögiviljade valik. Mõned tooted teevad elu eriti lihtsaks ja mugavaks, teised on jälle erilised, mida tavapoest ei leia. Minu üheks lemmikuks on grillitud paprika, mis on sügavkülmutatud ja millest saab lihtsa vaevaga mõnusa grillitud paprika salati teha, mis mul üks suur lemmik. Samamoodi grillituna on valikus olemas ka baklažaan. Väga mugav sel moel kasutada! Sügavkülma valikust leiab ka mitmeid erinevaid hakitud ürte ja maitseköögivilju. Neid kodus sügavkülmas käepärast hoides on toiduvalmistamine eriti lihtne, jääb ära sibula ja küüslaugu hakkimine ja ürte sügavkülmas hoides kaob ära pidev mure, kui värsked ürdid kipuvad eriti talvisel ajal kiirelt riknema. Sügavkülmast võetud ürdisegust tegin seekord lambakarree juurde chimichurri kastme.

Sellisel kujul müüdav lambakarree maksab praegu sooduspakkumisega 19.90 eurot kilo. Jagub mitmeks toidukorraks ja liha kvaliteet on suurepärane!
Lambakarre marinaadis. Tunnikesest täitsa piisab

Köögiviljadest, mida sügavkülmast otsida, tasub veel välja tuua spargli. Väga mõnus on käepärast hoida sügavkülmutatud spargleid. Toiduks valmistades kuumuta neid lihtsalt pannil või sees mõned minutid, lisa soolahelbeid, riivitud parmesani ja sidrunimahla ja mõnus lisand erinevate toitude juurde on loetud minutitega valmis. Hinnatase on värskelt müüdavate sparglitega võrreldes ilmselgelt KariaMarketi valiku kasuks.

Siin on näha osakest KariaMarketi sügavkülmast leitavast valikust. Ürdid, spargel, grillitud paprika ja pesto

Lambakarree röstitud paprika salati, chimichurri kastme ja spargliga

Kiire ja lihtne, samas pidusöögi nimetust vääriv kooslus valmib tegelikult üsna kiiresti ja lihtsa vaevaga. Lambaribide marinaadis hoidmiseks arvesta tunnike, kui on kiire, võid ka veerand tunniga juba piisava maitsestuse saada. Liiga kaua ära lambaribisid marinaadis hoia, muidu võib tulemuseks olla hallikaks tõmbunud liha.
Aeg kokku 30 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 8 lambaribi lahti lõigatuna
  • Peotäis hakitud tüümiani ja/või peterselli
  • 4 küüslauguküünt hakituna
  • 5 sl oliiviõli
  • Sidrunmahla ja riivitud sidrunikoort
  • 1 tl Dijoni sinepit
  • Soola ja pipart
  • Võid

Chimichurri kaste:

  • 100 g värsket peterselli või ürdisegu sügavkülmast
  • 3-4 küüslauguküünt koorituna ja tükeldatuna
  • 1 tl tšillihelbeid
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 0,5 tl soola
  • 3 sl punase veini äädikat
  • 1 dl oliiviõli vajadusel rohkem

Grillitud paprika salat:

  • 500 g grillitud paprikat sügavkülmast, sulatatuna ja tükeldatuna
  • 3 sl oliiviõli
  • 1-2 sl palsamiveiniäädikat
  • 1 sl vedelat mett
  • 2-3 küüslauguküünt hakituna
  • Hakitud tüümiani
  • paprikate küpsemisel eraldunud mahla
  • Soola ja pipart

Võiga praetud spargel:

  • 400 g sparglit sügavkülmast, sulatatuna
  • Võid ja oliiviõli
  • Soolahelbeid
  • Riivitud parmesani
  • Sidrunimahla

Valmistamine

  • Sulata lambakarree aeglaselt. Soovitavalt külmkapis, kuhu võid ta eelmisel päeval juba valmis tõsta. Kiired temperatuurimuutused ei mõju liha kvaliteedile hästi. Lambakarree valmistamiseks puhasta esmalt liha kelmetest ja üleliigsest rasvast ja lõika terava kööginoaga liha ribide vahel lahti. Sega kausis tüümian ja/või petersell, küüslauk, oliiviõli, sidrunimahl ja -koor, sinep ning sool ja pipar. Tõsta ribid sinna sisse ja proovi käte abil hõõruda marinaadi võimalikult palju liha sisse. Jäta marineerima. Hea oleks 1-2 tunniks, aga võib ka lühemalt. Pikemalt ei tasu liha marinaadis hoida, siis võib liha hallikaks tõmbuda. Kui tõsta ribid külma marineerima, siis tõsta umbes veerand tundi enne küpsetamist ribid toatemperatuurile.
  • Kuumuta pannil õli ja lisa veidi ka võid. Tõsta lambaribid pannile ja küpseta esmalt ühelt poolt ca 3 minutit, keera siis ümber, võid lisada veel veidi võid ja küpseta ka teiselt poolt 2-3 minutit sõltuvalt kui küpset tulemust soovid. Tõsta siis ribid taldrikule, mis kata kas teise taldriku või fooliumiga. Serveerides lisa ribidele ka pannile jäänud praemahlad, mis on mõnusa maitsega kastmeks.
  • Chimichurri kastme valmistamiseks töötle sügavkülmutatud ürdisegu koos teiste koostisainetega purustajas ühtlaseks kastmeks. Kui kaste jääb liiga kuiv, lisa täiendavalt õli. Kontrolli maitseid.
  • Grillitud paprika salati valmistamiseks sega marinaadiained omavahel ning siis tükeldatud paprikatega. Jäta marineeruma paariks tunniks. Paprikad peaksid olema marinaadiga üleni kaetud.
  • Spargli valmistamiseks kuumuta pannil või ja oliiviõli ning prae sparglit kiirelt mõne minuti jooksul või ja õli segu sees. Maitsesta soolahelveste, riivitud parmesani ja sidrunimahlaga.

Ja kui peale seda pidusöömaaega midagi magusat peale hammustada soovid, siis KariaMarketi sügavkülmaletist leiad ka Mochi jäätiseid. Meie pere suured lemmikud, nii mõnus pisike magus suutäis ja alati hea sügavkülmast võtta.

Postitus sündis koostöös KariaMarketiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.