Igapäevaselt toiduga tegeledes on sageli vaja erinevaid kvaliteetseid tooraineid, mida pahatihti tavapoest ei leia. Seetõttu on mul aegade jooksul päris hästi sisse töötanud erinvad varustuskanalid, kust käin ikka aeg-ajalt oma varusid täiendamas. Üheks selliseks poeks, kust ikka aeg-ajalt läbi astun, on saanud KariaMarket. Senini käisin Lasnamäel Tähesajus, nüüd juba mõnda aega on aga avatud ka Kiili tänaval asuv Tammsaare KariaMarket, mis veel lähemal ja mugavamini ligipääsetav.

KariaMarketis on suurepärane valik erinevaid eksootilisi maitseaineid ehk siis peaks seal olema kõikide Aasia toidu austajate paradiis.

Kui nüüd sellest, rääkida, et mis mind ikka ja jälle sinna poodi tagasi on viinud, siis kindlasti on see tavapoodidest erinev ja oluliselt laiem valik ja ka väga hea hinna ka kvaliteedi suhtega tooted. Mingi aimduse, millist kaupa ja millise hinnatasemega sealt poest leiab, saab SEDA kliendilehte sirvides.

KariaMarketis on väga palju sügavkülmutatud kaupa, mistõttu on hea seal oma sügavkülma strateegilisi varusid täiendada. Näiteks tooreid hiidkrevette saab sealt sellise hinnaga, mis teeb heas mõttes pika puuga ära ka kõikidele tavapoe kampaaniahindadele. Kohati on hinnavahe kordades väljendatav. Samamoodi leiab sügavkülmast erinevaid mereande (krevetid, karbid, tuunikala, kaheksajalg jt), erilisemaid lihasid (hani, part, küülik, lambakarree jm) ja kasvõi näiteks bao kuklid, mida ma ei ole kusagil mujal kohanud. Kusjuures bao kukleid on nii valgeid kui musti. Hästi mugav, viskad kotitäie kukleid sügavkülma ja siis jaokaupa ja vastavalt vajadusele aurutad ja täidad neid. Meil kodus alati olemas, kui isu peaks peale tulema.

Kindlasti tasub omaette väljatoomist eksootiliste toitude, kastmete ja maitseainete valik. Riisid ja nuudlid veel lisaks. Nii et kes iganes armastab rahvuskööke, siis Tai, Vietnami, Korea, Jaapani, Hiina jt rahvusköökide toitude valmistamiseks vajalikke tooraineid leiab sealt tõenäoliselt linna parimas valikus. Lett on muljetavaldavalt pikk ja kirev, nii et alati jään sinna pikemalt tooteid uurima ja loomulikult ka korvi sättima.

KariaMarketis müüdavate Aasia toitude puhul on suurem osa neist pärit sealtsamast riigist, mille rahvuskööki need kuuluvad. See annab eelduse, et Korea, Jaapani, Vietnami vm köögi toite valmistades saad tulemuseks üsna autentse maitsega lõpptulemuse

Seekord KariaMarketis käies haarasin (taaskord) kaasa sealt sügavkülmutatud hiidkreveti sabasid. Lisaks erinevaid kastmeid, mille abil tegin hästi lihtsa ja samas väga maitsva vietnamipärase kreveti-köögiviljakastme Hoisin kastmega. Hästi lihtne on see toit just tänu valmis kastmetele, mida tuleb siis lihtsalt erinevatest purkidest kokku tõsta ja segada. Krevetid, teatavasti, küpsevad ka vaid loetud minutitega. Eriti mugava variandi puhul võib ka küüslauku ja ingverit lisada kas siis pulbrina või ka näiteks purgis oleva ingveripastana. Imelihtne ja samas on tulemus nii maitsev, kes vähegi Vietnami ja üldisemalt Aasia kööki armastab. Kõik koostisained va köögiviljad on pärit KariaMarketist.

Krevetid köögiviljade ja hoisin kastmega

Aeg kokku 20 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 500 g hiidkrevetisabasid sulatatuna
  • 2-3 hakitud küüslauku võid kasutada ka jahvatatud küüslauku
  • Jupp ingverit hakituna (võid kasutada ka ingveripastat või jahvatatud ingverit)
  • 1/2 punast paprikat tükeldatuna
  • 1/2 rohelist paprikat tükeldatuna
  • Pool brokolipead õisikutena
  • Õli praadimiseks
  • Soola ja pipart
  • Seesamiseemneid ja hakitud rohelist sibulat
  • Kaste:
  • 3-4 sl Hoisin kastet
  • 3-3 sl sojakastet
  • 1 sl tšilli-oa kastet chilli bean sauce
  • 1 sl riisiäädikat
  • 1 tl suhkrut
  • 1 tl maisitärklist

Valmistamine

  • Sulata ja nõruta krevetid. Kõige parem on krevetid eelmisel päeval sügavkülmast tavakülma tõsta. Maitsesta soola ja pipraga.
  • Sega väikeses kausis kokku kõik kastme ained.
  • Kuumuta pannil õli ja kui kasutad värsket küüslauku ja ingverit, siis kuumuta need kiirelt õlis läbi. Ära pruunista. Lisa pannile krevetid ja prae kiirelt, kuni krevetid hakkavad värvi muutma. Lisa pannile köögiviljad, voki korra õlis läbi ja kalla siis peale kaste. Sega läbi ja lase paar minutit keeda, et kaste ühtlaselt pakseneks. Tõsta pann tulelt ära ja tõsta kaste kaussi või taldrikutele. Puista peale seesamiseemneid ja hakitud rohelist sibulat. Serveeri koos aurutatud riisiga.

Postitus sündis koostöös Kariamarketiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.