Püreesupid on meie peres alati aukohal olnud ja aastate jooksul on välja kujunenud erinevad lemmikud. Üks kindel lemmik on porru-kartuli püreesupp, aga samas olen järjest sagedamini selle asemel teinud spinati püreesuppi kartuliga, kuhu on mõnus keedumuna veel seltsi sättida. Kõik pereliikmed söövad suurima heameelega ja küsivad tavaliselt ka lisa. No ja lisaks mõjub see mõnus roheline värv täiesti teraapiliselt. Eriti veel praegu, kui kevadeni veel aega on, aga silm ihkab juba kevadroheluse ja värskuse järele.

Koostisosade kombineerimisega võid täitsa rahulikult ise veidi loominguline olla. Supipõhjaks sobib nii sibul, küüslauk, porru ja roheline sibul ehk siis vabalt võib see olla ka külmkapi koristamiseks sobiv supp, kui mõned ürdid või maitseköögiviljad on külmkappi nukralt konutama jäänud. Puljongiks võiks kasutada nii köögiviljapuljongit või siis kanapuljongit.

Siin on Maggi puljongikontsentraadid, mida kasutan sageli. Kanapuljongi kontsentraat on tehtud madalal temperatuuril kokku keedetud puljongist
Samamoodi sobib kasutada ka puljongikuubikuid

Minu lemmikuks on Maggi vedel puljongikontsentraat, millega on hästi lihtne supile sügavust ja maitset lisada. Kui soovid valmistada täistaimset versiooni, siis kasuta köögiviljapuljongit, koorena taimset koort (ka kookospiim või -koor sobib sinna hästi) ja muna asemel võid lisada kas krutoone või siis ka praetud tofut.

Kreemine spinati püreesupp kartuli ja munaga

Aeg kokku 30 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 1-2 sl oliiviõli
  • 30 g võid
  • 1 sibul hakituna
  • Peotäis rohelist sibulat hakituna
  • 10-15 cm jupp porrut hakituna
  • 2 küüslauguküünt hakituna
  • 2 keskmise suurusega kartulit tükeldatuna
  • 200 g spinatit
  • 1 liiter Maggi kana- või köögiviljapuljongit
  • 2 dl 35%-list koort võid asendada taimse koorega
  • Soola ja pipart
  • Serveerimiseks keedetud muna koorituna ja poolitatuna

Valmistamine

  • Kuumuta poti põhjas keskmisel kuumusel õli ja või. Lisa sinna sibul ja roheline sibul koos porruga ja hauta vaiksel tulel umbes 5 minutit. Ära pruunista. Lisa potti küüslauk, hauta veel minutijagu. Lisa kartul ning puljong ning lase keema tõusta. Keeda aeg-ajalt segades umbes 15 minutit kuni kartul on pehme. Lisa potti spinat ja koor. Lase spinatil pehmeneda mõned minutid ja püreesta siis supp kas blenderis või saumikseriga kreemjaks. Maitsesta soola ja pipraga. Serveerides lisa keedetud poolitatud muna. Naudi!

Postitus sündis koostöös Maggiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.