Go Back

Kalapala bataadifriikate ja ketšupi kastmega

Total Time43 minutes
Servings: 2

Ingredients

  • 4 Vici kalapala hakitud fileest
  • Õli praadimiseks

Bataadifriikad:

  • 500 g bataati
  • 3-4 sl õli
  • 1 sl maisitärklist
  • Soola ja pipart
  • 1 tl küüslaugupulbrit soovi korral

Külm ketšupikaste:

  • 2-3 sl ketšupit
  • 2 sl hapukoort või majoneesi
  • Paar näpuotsatäit cayenne´i pipart
  • 0,5 tl suitsutatud paprika pulbrit

Instructions

  • Pese bataadid hoolikalt puhtaks. Võid neid koorida või jätta ka koorimata. Lõika kangid ja tõsta need pooleks tunniks külma vee sisse. Nõruta siis sõelal ja patsuta majapidamispaberiga kuivemaks. Nirista bataadikangidele õli, sega läbi ja lisa siis tärklist, soola ja pipart ning soovi korral ka küüslaugupulbrit. Sega käte vahel läbi ja laota kangid ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile. Võid friikaid ka kuumaõhufritüüris valmistada. Tõsta eelkuumutatud ahju 220 kraadi juurde ja küpseta pöördõhku kasutades 15 minutit. Tõsta siis plaat ahjust, sega friikad läbi ja lase veel 5-10 minutit küpseda, kuni friikad on krõbedad ja kuldsed. Tõsta ahjust ja puista soolaga üle.
  • Kastme valmistamiseks sega kokku kõik kastme koostisosad.
  • Keeda rohelisi herneid soolaga maitsestatud vees mõned minutid. Kalla siis sõelale ja lase külma veega üle.
  • Prae kalapalasid keskmisel kuumusel õli sees mõlemalt poolt mõned minutid, kuni kalapalad on krõbedad ja läbi küpsenud. Tõsta majapidamispaberile nõrguma, et üleliigne õli eemaldada.
  • Tõsta taldrikule kalapalad, lisa bataadifriikad, külm kaste ja keedetud herned. Serveeri kohe.