Confit´ st rääkides meenub tõenäoliselt paljudele esimese asjana pardikoiva confit, mis valmib pikalt madalal temperatuuril pardikoiba rasvaine sees hautades. Sarnasel moel on võimalik teha ka kanakoiba ja tulemus võib sind tõeliselt üllatada. Muidu üsna argine kanakoib saab tõeliselt hõrgu viimistluse ja liha kukub sõna otseses mõttes kontide küljest lahti. Sama maitseküllast kastet, milles kanakoivad küpsevad, saab hiljem edukalt kasutada teiste toitude maitsestamisel. Nii on näiteks sama õli sees valmistatud kanakoivale lisandiks sätitud kartul koos suhkruherneste ja spargliga.

Kana maitsestamise eest hoolitseb Maggi BIO Herbs puljongikuubik. Mina kasutasin ürdipuljongi kuubikut, mis näppude vahel peenemaks pudistades muutub hoopis ürdiseks maitseaineks. Väga mõnus ja lihtne kasutada ning arvestades seda, et puljongikuubiku koostises on mahepõllumajandusest pärit erinevate kuivatatud ürtide ja maitseköögiviljade segu, ongi see igati nutikas lahendus. Samamoodi võib kasutada ka köögivilja- või kanapuljongit, kõik nimetatud maitsekombinatsioonid sobivad kanalihaga hästi. Kuna puljongikuubikusse on ka soola lisatud, siis ole kanale soola lisamisega ettevaatlik.

Kanakoiva confit ehk pikalt haudunud kanakoivad ürdiõlis praetud kartulite ja praemunaga

Aeg kokku 2 hours 40 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 4 kanakoiba
  • 2-3 sl värsket tüümiani hakituna
  • 2 +1 Maggi BIO Herbs puljongikuubikut sobib ka köögivilja- või kanapuljongi kuubik
  • 1 sidruni koor ja mahl kasuta võimalusel mahesidrunit
  • 6-7 küüslauguküünt
  • 2-3 loorberilehte
  • 6 dl oliiviõli

Ürdiõlis praetud kartulid

  • 4-5 sl kanakoiva confit leent
  • 200 g porrulauku tükeldatuna
  • 400 g kartuleid koorituna ja tükeldatuna
  • 2 vart sparglit tükeldatuna
  • 200 g suhkruherneid poolitatuna
  • Vajadusel soola ja pipart
  • 4 muna

Valmistamine

  • Puhasta kanakoivad. Pudista 2 puljongikuubikut pulbriks ja sega tüümiani, sidrunimahla ning -koorega. Määri kanakoivad sellega kokku ja jäta umbes tunniks ajaks seisma.
  • Kuumuta ahi 140-kraadini. Tõsta kanakoivad ahjuvormi. Lisa sinna ka küüslauguküüned, loorberilehed ja kalla peale oliiviõli. Kuumuta 5 dl vett ja lahusta selles 1 Maggi Bio puljongikuubik. Kalla ka puljong ahjuvormi. Tõsta vorm ahju ja küpseta 2-2,5 tundi. Tõsta siis kanakoivad leeme seest välja ahjupannile, kuumuta ahi 200-220 kraadini ning pruunista kanakoibade pealispind kuldseks.
  • Samal ajal tõsta pannile kanakintsude leen. Hauta selles porrut mõned minutid ja lisa siis tükeldatud kartul. Hauta kartuleid keskmisel kuumusel, kuni need on peaaegu pehmed. Lisa siis tükeldatud spargel ja suhkruherned. Hauta veel umbes viis minutit, kuni kartul on läbi küpsenud. Vajadusel lisa soola ja pipart.
  • Prae munad, kuid jäta munakollane vedelaks. Sellest moodustab hautatud kartulitele ja köögiviljadele mõnus kaste. Serveerides säti igale taldrikule kanakoib, hautatud kartuleid ja köögivilja ning praetud muna. Viimistle värskete ürtidega.

Postitus sündis koostöös Maggiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.