Go Back

Kanakoiva confit ehk pikalt haudunud kanakoivad ürdiõlis praetud kartulite ja praemunaga

Total Time2 hours 40 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 4 kanakoiba
  • 2-3 sl värsket tüümiani hakituna
  • 2 +1 Maggi BIO Herbs puljongikuubikut sobib ka köögivilja- või kanapuljongi kuubik
  • 1 sidruni koor ja mahl kasuta võimalusel mahesidrunit
  • 6-7 küüslauguküünt
  • 2-3 loorberilehte
  • 6 dl oliiviõli

Ürdiõlis praetud kartulid

  • 4-5 sl kanakoiva confit leent
  • 200 g porrulauku tükeldatuna
  • 400 g kartuleid koorituna ja tükeldatuna
  • 2 vart sparglit tükeldatuna
  • 200 g suhkruherneid poolitatuna
  • Vajadusel soola ja pipart
  • 4 muna

Instructions

  • Puhasta kanakoivad. Pudista 2 puljongikuubikut pulbriks ja sega tüümiani, sidrunimahla ning -koorega. Määri kanakoivad sellega kokku ja jäta umbes tunniks ajaks seisma.
  • Kuumuta ahi 140-kraadini. Tõsta kanakoivad ahjuvormi. Lisa sinna ka küüslauguküüned, loorberilehed ja kalla peale oliiviõli. Kuumuta 5 dl vett ja lahusta selles 1 Maggi Bio puljongikuubik. Kalla ka puljong ahjuvormi. Tõsta vorm ahju ja küpseta 2-2,5 tundi. Tõsta siis kanakoivad leeme seest välja ahjupannile, kuumuta ahi 200-220 kraadini ning pruunista kanakoibade pealispind kuldseks.
  • Samal ajal tõsta pannile kanakintsude leen. Hauta selles porrut mõned minutid ja lisa siis tükeldatud kartul. Hauta kartuleid keskmisel kuumusel, kuni need on peaaegu pehmed. Lisa siis tükeldatud spargel ja suhkruherned. Hauta veel umbes viis minutit, kuni kartul on läbi küpsenud. Vajadusel lisa soola ja pipart.
  • Prae munad, kuid jäta munakollane vedelaks. Sellest moodustab hautatud kartulitele ja köögiviljadele mõnus kaste. Serveerides säti igale taldrikule kanakoib, hautatud kartuleid ja köögivilja ning praetud muna. Viimistle värskete ürtidega.