Esmalt pean alustama sellest, et oleme juba mõnda aega sõltlased. Sõltuvuse tekitajaks on olnud Balti Jaama turul müüdav punane kapsas. Absoluutselt iga kord, kui sinna turule satume, tuleb ka seda kaasa haarata. Ja kui kodus see kapsas otsa saab, siis tuleb kiirelt leida põhjendus või vabandus, et turul tiir jälle ära teha ja muu kraami hulgas…ikka seda kapsast tuua. Juba tükk aega kummitas mind mõte, et tõenäoliselt on seda kapsast võimalik ka ise teha. Guugeldasin nii eesti kui inglise keeles ja saingi tulemuseks mõned vahvad peediga kapsaretseptid, aga need ei olnud ikka päris need õige maitsega. Õige retsepti otsimise paine kummitas mind jätkuvalt ja ühel päeval saabuv lahendushetk. Kasutades Google Translate teenuseid tippisin lihtsalt sisse marineeritud kapsas peediga, määrasin otsitava keele vene keele peale ja… VOILA!!! Mаринованная капуста со свеклой oligi olemas. Just täpselt see, mida otsinud olin.

Retsept on tegelikult imelihtne. Siin sobib kasutada just sellist valget tihket ületalve pidamiseks sobivat kapsapead, mitte noort kapsast. Kusjuures mingil arusaamatul põhjusel meeldib mulle selle marineeritud kapsa puhul just selliste tugevate kapsarootsude krõmpsutamine. Kiudainete puuduse üle igal juhul kurtma ei pea.

Retsept on igal juhul sümpaatselt lihtne ja täiesti toimiv. Kannatust tuleb varuda küll ööpäevaks, kuni marinaad toimib, aga tulemus on igati väikest ootamist väärt.

Marineeritud punane kapsas peediga

Marineerimiseks vajalik aeg 1 day
Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 1,5 kg kapsast
  • 1 punane peet
  • 7-8 küüslauguküünt

Marinaad:

  • 1 liiter vett
  • 3 sl meresoola
  • 3 sl suhkrut
  • 2 sl 30%-list äädikat
  • 1 tl musta pipra teri
  • 1-2 loorberilehte

Valmistamine

  • Tükelda kapsas. Viiluta peet ja lõika ka küüslauk jämedadeks viiludeks. Tõsta kas purki või roostevabast terasest kaussi või potti.
  • Kalla potti kõik marinaadiained välja arvatud äädikas ja lase keema tõusta. Keeda mõni minut. Tõsta siis tulelt, lisa äädikas ja kalla kuum marinaad kapsastele nii, et kapsas oleks üleni kaetud. Tõsta kapsale vajutis ja jäta 24 tunniks seisma.
  • Säilita jahedas ja krõmpsuta igal võimalikul juhul nagu meie seda teeme 🙂

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.