Sõbrapäev on lähenemas ja vaikselt hakkab kogu kaubandus roosa udu ja südamekujuliste ornamentidega kaunistatud kingituste ja šokolaadikarpide alla mattuma. Mis seal ikka! Eks vist ole meie ajastu eripäraks see, et kõik tähtpäevad üsna kiirelt kommertsliku meki juurde saavad. Parim, mida vastukaaluks teha saab, on see, kui pidupäeva algset ideed ära ei unustata ja poodlemisele vastukaaluks midagi armast ja isiklikku oma kõige kallimatele sel sõprade päeval valmistatakse.

Üheks selliseks vahvaks ja ka väga maitsvaks ning igati sõbrapäevalikuks ideeks võiks olla roosast pärliveinist maasikatega tarretis valge šokolaadi vahuga. Elegantne, maitsev, pilkupüüdev ja armsalt roosa. Igati sõbrapäevaks sobilik. Kandvas rollis on selles tarretises roosa pärlivein. Pean tunnistama, et olen roosade veinide osas üsna valiv, aga samas olen head rosé veini nõus alati teistele valikutele eelistama. Üheks selliseks väga nauditavaks roosaks veiniks on SEE Prantsusmaalt Provence´ist pärit Bodvari kerge mulliga pärlivein, mis valmistatud 100% Cinsault marjast. Tegemist on väga elegantse õrna lõheroosa värvusega ja kerge mulliga roosa veiniga, millel heas tasakaalus ergas hape, värskus  ja puuviljasus. See roosa vein peaks klaasi kallates olema kindlasti korralikult jahutatud, sest nii saad parimal moel nautida elegantset puuviljasust ja pikalt kestvat järelmaitset. Kui seda roosat pärliveini toidu juurde pakkuda, siis peaks ta olema üsna nõtke toiduga sobituja alates aasiapärastest roogadest kuni pastade, kergemate eelroogade ja dessertideni välja.

Siin magustoidus tulid pärliveinile seltsi magusad maasikad ja külluslik valge šokolaadi kreem. Viimase asemel võid kasutada ka lihtsalt vahukoort või vahukoore-toorjuustukreemi. Rammus koorene lisand hakkab mõnusalt parajalt veinist happelisust saanud tarretisega flirtima. Mina ei lisanud veinitarretisele suhkrut, aga siinkohal soovitan igaühel endal oma magusalembust hinnata ja kui ikkagi tundub, et oled pigem magusama desserdi sõber, siis võid veinitarretisele lisada mõned lusikatäied suhkrut. Igaks juhuks tasub mainida, et magusust lisab omajagu ka valge šokolaadi kreem 😊

Kui tarretise koguseid muudad, siis arvesta sellega, et 1 dl vedeliku tarretamiseks on vaja 1 želatiinileht. Nii saad sujuvalt valmistatava tarretise kogused enda jaoks sobivaks kohandada.

Roosa pärliveini tarretis maasikate ja valge šokolaadi vahuga

Valmistusaeg 15 minutes
Tarretumiseks vajalik aeg 4 hours
Aeg kokku 4 hours 15 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 4 dl Bodvari Pearly Wine roosat pärliveini
  • 4 lehte želatiini
  • 200-300 g maasikaid
  • Soovi korral veidi suhkrut

Valge šokolaadi vaht

  • 1,5 dl 35%-list koort
  • 100 g valget šokolaadi
  • 1 tl vanillisuhkrut

Valmistamine

  • Tarretise valmistamiseks pane želatiinilehed külma vee sisse ca 5 minutiks. Kuumuta ca 1 dl veini kastrulis (ära keeda) ja lahusta siis eelnevalt leotatud želatiinilehed kuuma pärliveini sees. Kontrolli, et želatiin oleks täielikult lahustunud. Kui kasutad suhkrut, lisa ka see nüüd ja sega, kuni suhkur on lahustunud. Kalla juurde ülejäänud vein ja sega kõik läbi.
  • Tükelda maasikad ja jaota magustoidupokaalide vahel. Kalla ettevaatlikult peale želatiiniga vein. Tõsta jahedasse tarretuma vähemalt paariks tunniks.
  • Valge šokolaadi vahu valmistamiseks kuumuta kastrulis koor keemiseni. Haki valge šokolaad ja tõsta kaussi. Kalla kuum koor šokolaadile ja sega ühtlaseks massiks kuni šokolaad on täielikult sulanud. Sega juurde vanillisuhkur. Jahuta kuni külmkapikülmani ning vahusta siis kohevaks vahuks. Pritsi või tõsta lusikate abil tarretisele. Kaunista värskete maasikatega.
  • Naudi koos parimatega ja miks mitte koos sellesama roosa pärliveiniga!

See noobel Bodvari pärlivein on saadaval Tallinna ja Tartu Kaubamajas, aga õige pea ehk kuu lõpul juba ka Selverites.

Postitus sündis koostöös Altia Eestiga.

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.