Kuigi talv laiutab veel kohati vööni ulatuvate hangedega, on õhus siiski juba kergelt kevadele viitavat valgust ja õhulisust tunda. Ja tuleb tunnistada, et koheselt hakkab mõte ka pisut kergemate kõhutäite suunas liikuma. Tummised pajaroad tahaks nüüd asendada kergemate ja värviküllaste salatitega. Üheks selliseks kõhule pai ja silmale ilu pakkuvaks salatiks on vahemereline salat kikerherneste ja oliividega.

Sinna salatisse sobib hästi lisada ka feta- või kitsejuustu, kui tahta pisut tummisemat taldrikutäit. Salatis on kasutatud köögiviljadest tomatit, paprikat, kurki, punast sibulat, oliive ja spinatit, taimset valku aitab lisada ka kikerhernes. Kõik selle headuse seob üheks maitsvaks salatiks kokku aga salatikaste, kus kasutatud SEDA suurepärast Borgese Sybaris ekstra neitsioliiviõli, millele assisteerib SEE Ortalli intensiivse sügava maitsega Gusto Intenso palsamiveiniäädikas. Kasutatud õli kuulub õlide kõrgklassi, sest valmistamisel on kasutatud 100-500 aasta vanustelt oliivipuudelt korjatud vilju, mis korjatakse käsitsi ning pressitakse õliks samal päeval. Sybaris õli on ühtaegu nii mõru kui vürtsika maitsevarjundiga puuviljane õli, mille maitses tunda ka rohelist mandlit. Salatikastmes kasutatud Gusto Intenso palsamiveiniäädikas on samas kergelt terav, kuid samas magus ning pehme äädikas, mis sügava pruunjas-musta värvi ning tavapärasest paksema tekstuuriga äädikas.

Nii äädikat kui õli võib kasutada nii salatikastmes, aga kindlasti tasub neid ka täiendavalt salatit süües taldrikule niristada. Ja loomulikult võid nii oliiviõli kui ka äädikat serveerida lauale väikeste kaussidega, et soovi korral saaks saia nende sisse kasta. Nii lihtne ja nii maitsev!

Vahemereline köögiviljasalat kikerherneste ja oliividega

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 6

Koostisosad

  • 1 keskmise suurusega pikk kurk tükeldatuna
  • 1 punane paprika tükeldatuna
  • 1 punane sibul hakituna
  • 200 g kirsstomateid tükeldatuna
  • 1 dl oliive nt Borgese küüslauguga oliive
  • 1 purk konserveeritud kikerherneid kurnatuna ja loputatuna
  • 100 g beebispinatit
  • 100 g feta- või kitsejuustu väiksemaks murendatuna
  • Soola ja pipart

Vinigrettkaste:

  • 1 dl Borges Sybaris neitsioliiviõli
  • 2-3 sl Ortalli Gusto Intenso palsamiveiniäädikat
  • 1 sl sidrunimahla
  • 1 tl mett
  • Hakitud peterselli
  • Soola ja pipart

Valmistamine

  • Sega kausis omavahel kurk, paprika, sibul, kirsstomatid, oliivid, kikerherned ja beebispinat. Maitsesta soola ja pipraga.
  • Valmista vinegrettkaste. Selleks tõsta salatikastme koostisained väikesesse kaanega suletavasse purki ja raputa läbi kuni saad ühtlase kastme. Maitsesta soola ja pipraga.
  • Kalla kaste vahetult enne serveerimist salatile, sega läbi ja laota salat taldrikule või serveerimiskaussi. Kui kasutad feta- või kitsejuustu, pudista see nüüd ka salatile. Serveeri kohe.

Postitus sündis koostöös Lejos Eestiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.