Kõik ju teavad, et tüdrukud on tehtud suhkrust ja jahust ja maasikavahust. Ja siis teavad kõik seda, et juba pühapäeval on emadepäev, aga ka emad on olnud kunagi tüdrukud, kes olid tehtud suhkrust ja jahust ja maasikavahust. Ja on senini. Seepärast võiks emadele nende tähtsal päeval sobida just maasikašarlott. Seesama natuke nostalgiline ja väga maitsev ka uuemal ajal. Eriti praegu, kui maasikate maitse on muutunud õigeks, kuigi hetkel tuleb veel kaugemalt toodud maasikatega läbi ajada.

See maasikašarlott on ühest küljest lihtne ja panen retsepti kirja kaks erinevat võimalust, kuidas täidist tarretada. Võib teha želatiiniga tarretatud kohupiimavahu, aga samas võib täidist tahendada ka valge šokolaadiga, mis jahtudes samamoodi täidist aitab tugevamaks ja vormi hoidvaks muuta. Ilmselgelt teeb valge šokolaadi lisamine ka täidise magusamaks ja siis võib kasutada magustamata kohupiima ning lihtsalt vanillisuhkrut ise lisada. Želatiiniga tehtud täidis on minu versioonis suhteliselt vähe magus ja kui oled suurem magusasõber, siis võid ka želatiiniga täidisele pisut suhkrut juurde lisada.

Rullbiskviidi vahele sobib määrida ka suvel sügavkülma pandud maasika toormoosi, mida paljudel veel suure tõenäosusega sügavkülmas leidub.

Maasikavahune šarlott

Küpsetusaeg 30 minutes
Tarretumiseks vajalik aeg 5 hours
Aeg kokku 5 hours 30 minutes
Portsjonit 8

Koostisosad

Rullbiskviit

  • 3 suurt muna
  • 1 dl suhkrut
  • 1 dl nisujahu
  • 0,5 dl kartulitärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Maasikamoos rullbiskviidi vahele

  • 400 g maasikaid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut

Maasikavahune täidis

  • 2 dl 35%-list koort
  • 400 g vanilliga kohupiimapastat
  • 4 lehte želatiini võid asendada 150 g valge šokolaadiga
  • 200 g maasikaid tükeldatuna

Valmistamine

  • Biskviitpõhja valmistamiseks vahusta munad koos suhkruga tugevaks vahuks. Sõelu juurde jahuga segatud küpsetuspulber ja tärklis ning sega ettevaatlikult alt üles tõstes tainas läbi. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures 7-8 minutit.
  • Vahepeal valmista ette teine ahjuplaadi suurune küpsetuspaber ja puista see suhkruga üle. Tõsta küpsenud biskviit ahjust ja keera see suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberi peale kummuli. Eemalda siis kohe ettevaatlikult küpsetuspaber, millel biskviit küpses. Jahuta.
  • Maasikamoosi jaoks püreesta maasikad koos suhkru ja vanillsuhkruga. Määri jahtunud biskviidile ning keera siis küpsetuspaberi abil rulli. Lõika rullbiskviidist ca 1-1,5 cm paksused viilud.
  • Vooderda paraja suurusega kauss toidukilega ning lao siis nii kausi põhjale kui külgedele rullbiskviidi viilud.
  • Valmista täidis. Selleks vahusta koor koos kohupiimaga. Võid ka koore eraldi vahustada ja siis kohupiimaga segada. Lisa täidisele ka tükeldatud maasikad. Kui kasutad želatiinilehti, siis leota neid esmalt kümmekond minutit külmas vees. Kuumuta väike kogus vett kastruli põhjas. Pigista želatiinilehed kuivemaks ja tõsta siis kuuma vee sisse. Sega, kuni želatiin on lahustunud. Jahuta pisut. Nüüd tõsta paar lusikatäit kohupiimavahtu želatiinisegu sisse. Sega ühtlaseks ja kalla siis saadud segu kohupiimavahu sisse. Sega ühtlaseks ning kalla siis rullbiskviidiga vooderdatud kaussi. Kui kasutad valget šokolaadi, siis jäta želatiin lisamata. Selle asemel sulata vesivannil tükeldatud valge šokolaad ja nirista siis pidevalt segades kohupiimavahu sisse. Kata kauss toidukilega. Kui sul jäi rullbiskviiti üle, võid ka pealmise pinna rullbiskviidiga katta. Jäta jahedasse tahenema vähemalt neljaks tunniks kuni üle öö.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.