Heeringas ja kartul on ikka käsikäes käinud ja siin toitvas salatis suudavad need kaks klassikut ilusa maitsekoosluse moodustada.  Lisaks annab salatile veel mõnusat tekstuuri kodujuust koos keedetud munaga ning kergema poole eest hoolitseb krõmpsuv soolakurk ja punane sibul. Ajatu kooslus, mis sobib nii pidupäevaks kui ka argiõhtuks. Kes armastab mädarõika maitset, võib ka seda salatikastmele lisada. Kapparimarjade sõbrad võivad salatisse ka neid lisada, sest siia kooslusesse sobivad need hapukad-soolased maitsepommid väga hästi.

Kartul, heeringas, kodujuust, muna, kurk ja sibul. Kõik tuttavad ja kodumaised maitsed, mis siin salatis väga maitsva koosluse suudavad tekitada.

Heeringa osas võib siin kasutada traditsioonilise maitsestusega soolaheeringat. Ühtmoodi hästi sobivad nii õlita kui ka õlis heeringas. Viči valikus on olemas mõlemad variandid ja kes soovib mahedama soolasusega heeringat, võib kasutada hoopis kergsoola heeringat. Vastavalt sellele, kas kasutada õlis või õlita heeringat varieerub ka salati rammusus, sest tegelikult võib salatikastmesse ka veidi heeringa õli lisada. Õlita heeringa plussiks on jälle see, et seda lõikelaual lõigates ei uju see pärast õlist ja pakendit avades jääb ka töölaud puhtaks. Õliga pakendist kipub ikka pisut õli ka välja valguma.

Kartuli-heeringasalat kodujuustu ja munaga

Aeg kokku 20 minutes
Portsjonit 6

Koostisosad

 • 400 g keedetud kartuleid tükeldatuna
 • 300 g Viči traditsioonilist heeringat tükeldatuna
 • 300 g kodujuustu
 • 3 muna keedetuna ja tükeldatuna
 • 3 soola- või hapukurki tükeldatuna
 • 1 punane sibul hakituna

Salatikaste

 • 200 g hapukoort
 • 2-3 sl majoneesi
 • 1 tl sinepit
 • Soovi korral mädarõigast
 • Soola ja pipart
 • Veidi suhkrut soovi korral
 • Värsket hakitud murulauku või rohelist sibulat

Valmistamine

 • Tõsta kaussi tükeldatud kartul, heeringas, kodujuust, muna, kurk ja sibul. Sega kokku salatikastme ained ja maitsesta kaste endale sobivaks. Võid lisada veidi suhkrut ja kui oled mädarõika sõber, lisa ka seda veidi salatikastmesse. Kalla salatikaste salati koostisosadele peale, sega läbi ja maitsesta lõplikult. Jäta umbes tunniks ajaks seisma, et maitsed ühtlustuksid.
Siit valikust peaks igaüks endale lemmiku leidma.

Postitus sündis koostöös Vičiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.