Üldjoontes tundub olevat nii, et maailm jaguneb kaheks. Ühed, kes armastavad heeringat ja teised, kes kõik heeringat sisaldavad toidud pikemalt järele mõtlemata ära põlgavad. Mina kuulun kohe kindlasti selle esimese osa hulka ning heeringas on kindlasti üheks lemmikuks. Heeringas maitseb nii võileival, salatites, eriliseks lemmikuks on peediga kombineeritud heeringas ning väga mõnus jääb ka heeringas erinevates marinaadides. Siin ongi üks lemmikuid marinaade, kus üsna klassikalises ja pisut magusapoolses vormistuses saab klassikaline soolaheeringas marinaadist maitselisa.

See on mõnusalt lihtne ja samas väga maitsev magusa alatooniga heeringas, mis kaunistab iga pidulauda, aga sobib hästi ka argipäevaseks vahepalaks või võileivakatteks. Selline purk marineeritud heeringaga on heaks kingituseks ka kala armastavatele sõpradele, sest parim kingitus on isetehtud kingitus. Marineeritud heeringa puhul sobib kõige paremini kasutada traditsioonilist soolaheeringat, olgu see siis õlita või õliga.

Marineeritud heeringas punase sibula ja tilliga

Valmistusaeg 15 minutes
Marineerimiseks vajalik aeg 1 day
Aeg kokku 1 day 15 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 400 g Vici traditsioonilist soolaheeringat
  • 1,5 dl vett
  • 2-3 sl suhkrut sõltuvalt kui magusa heeringa sõber oled
  • 1 sl 30%-list äädikat
  • 6 musta pipra tera
  • 1 loorberileht
  • 1 punane sibul poolratastena
  • Pool porgandit ratastena
  • Mõned tillioksad hakituna
  • Vajadusel veidi soola

Valmistamine

  • Lõika heeringafileed umbes 2 cm tükkideks. Kuumuta vesi, suhkur äädikat, kuni suhkur on lahustunud.
  • Lisa marinaadile pipraterad ja loorberilehed ning jahuta marinaad. Lao heeringas koos punase sibula, porgandiga ja hakitud tilliga kihiti klaaspurki ja vala peale marinaad. Lasek külmkapis maitsestuda vähemalt 24 tundi.
Mina kasutasin selle marineeritud heeringa tegemiseks Vici traditsioonilist õlita heeringat. Hea lihtne valmistada ja lõikelaud jääb peale lõikamist ka ilusti puhtaks 🙂
Tegelikult sobivad marineerimiseks ka Vici õlis heeringas. Soovitan eelistada just ilma lisamaitseaineteta heeringaid, sest maitsed annab purkipandud heeringale marinaad.

Postitus sündis koostöös Viciga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.