Roosa pärliveini tarretis maasikate ja valge šokolaadi vahuga
Prep Time15 minutesmins
Tarretumiseks vajalik aeg4 hourshrs
Total Time4 hourshrs15 minutesmins
Servings: 4
Ingredients
4dlBodvari Pearly Wine roosat pärliveini
4lehte želatiini
200-300gmaasikaid
Soovi korral veidi suhkrut
Valge šokolaadi vaht
1,5dl35%-list koort
100gvalget šokolaadi
1tlvanillisuhkrut
Instructions
Tarretise valmistamiseks pane želatiinilehed külma vee sisse ca 5 minutiks. Kuumuta ca 1 dl veini kastrulis (ära keeda) ja lahusta siis eelnevalt leotatud želatiinilehed kuuma pärliveini sees. Kontrolli, et želatiin oleks täielikult lahustunud. Kui kasutad suhkrut, lisa ka see nüüd ja sega, kuni suhkur on lahustunud. Kalla juurde ülejäänud vein ja sega kõik läbi.
Tükelda maasikad ja jaota magustoidupokaalide vahel. Kalla ettevaatlikult peale želatiiniga vein. Tõsta jahedasse tarretuma vähemalt paariks tunniks.
Valge šokolaadi vahu valmistamiseks kuumuta kastrulis koor keemiseni. Haki valge šokolaad ja tõsta kaussi. Kalla kuum koor šokolaadile ja sega ühtlaseks massiks kuni šokolaad on täielikult sulanud. Sega juurde vanillisuhkur. Jahuta kuni külmkapikülmani ning vahusta siis kohevaks vahuks. Pritsi või tõsta lusikate abil tarretisele. Kaunista värskete maasikatega.
Naudi koos parimatega ja miks mitte koos sellesama roosa pärliveiniga!