Maasikaaeg on hoogu kogumas ja maasikakoogid igati päevakorral. Esimesed kodumaised maasikad on juba paljudel põske pistetud ja nüüd tuleb nendest imelistest marjadest isu nii täis süüa, et järgmise hooajani vastu peaks. Vahepealsel ajal plastkarbis kalli hinna eest müüdavad maasikad on suvemagusate marjade kõrval vaid hale vari. Seega, on just õige aeg nautida seda kõige-kõigemat maitset ja see maasika-kreemjuustuvahuga kook aitab meie magusat suvemarja igati vääriliselt esile tuua.

Selle koogi valmistamine ei ole sugugi keeruline. Mõnusalt krõbe pähkline koogipõhi tuleb esmalt valmis küpsetada ja siis saab juba ilma ahjuta hakkama. Magus karamelline kaste viimistleb kreemjuustu-maasikavahu väga nauditavaks kombinatsiooniks. Maasikakookide jaoks sobivad kui valatult klassikalise disainiga Emile Henry erkpunased vormid. Ilus vaadata ja mugav valmistada. Selline vorm kaunistab ka ise lauale tõstetud kooki ja ei ole mingit vajadust kooki serveerimiseks vormist välja õngitsema hakata.


Karamellikastmega maasika-kreemjuustu kook pähklisel põhjal

8-le


Valmistamisaeg: 50 minutit


Koogipõhi:

100 g võid

2,5 dl täistera speltajahu

70 g metspähkleid, jahvatatuna

1 dl rafineerimata roosuhkrut

1/2 tl soola

1 munakollane

vajadusel veidi külma vett

Maasika-kreemjuustu täidis:

300 g kreemjuustu või toorjuustu

2 dl 35%-list koort

2 sl tuhksuhkrut

1 tl vanillisuhkrut

400 g maasikaid, tükeldatuna


Karamellikaste:

150 g karamelli kondenspiima

veidi koort või piima

Tõsta külm või, jahu, jahvatatud metspähklid, sool ja suhkur köögikombaini ja töötle ühtlaseks. Sega juurde muna ja vajadusel veidi külma vett, et moodustuks ühtlane tainapall. Sõtku tainas käte vahel veel mõned korrad läbi. Keera toidukilesse ja tõsta ca 30 minutiks külmkappi. Tõsta tainas külmast ja suru tainas vormi põhjale ja külgedele. Tõsta tainale küpsetuspaber ja küpsetuspaberile raskus (nt oad, herned, riis vms). Küpseta 180-200 kraadises ahjus ca 10-15 minutit. Eemalda siis raskus ja küpsetuspaber ning küpseta veel ca 7-10 minutit, kuni põhi on kergelt pruunistunud.  Jahuta.
Valmista karamellikaste. Kuumuta vaiksel kuumusel poti põhjas koor või piim ning lisa siis karamelli kondenspiim. Sega ühtlaseks ja laota umbes pool karamellikastmest koogipõhjale.
Valmista maasika-kreemjuustu täidis. Selleks vahusta koor koos tuhksuhkruga kohevaks vahuks. Sega juurde kreemjuust ja vanillisuhkur. Sega kreemi sisse ka umbes kaks kolmandikku maasikatest. Laota kreemjuustu-maasikakreem karamellikastme peale. Laota sinna peale ülejäänud maasikad ja nirista peale ülejäänud karamellikaste. Serveeri kohe ja soovi korral kaunista värskete mündilehtedega.


Postitus sündis koostöös kauplusega Kulp ja koogiinspiratsioon on pärit 2011. aasta juunikuisest Oma Maitsest.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.