Go Back
+ servings

Maasikavahune šarlott

Cook Time30 mins
Tarretumiseks vajalik aeg5 hrs
Total Time5 hrs 30 mins
Servings: 8

Ingredients

Rullbiskviit

  • 3 suurt muna
  • 1 dl suhkrut
  • 1 dl nisujahu
  • 0,5 dl kartulitärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Maasikamoos rullbiskviidi vahele

  • 400 g maasikaid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut

Maasikavahune täidis

  • 2 dl 35%-list koort
  • 400 g vanilliga kohupiimapastat
  • 4 lehte želatiini võid asendada 150 g valge šokolaadiga
  • 200 g maasikaid tükeldatuna

Instructions

  • Biskviitpõhja valmistamiseks vahusta munad koos suhkruga tugevaks vahuks. Sõelu juurde jahuga segatud küpsetuspulber ja tärklis ning sega ettevaatlikult alt üles tõstes tainas läbi. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures 7-8 minutit.
  • Vahepeal valmista ette teine ahjuplaadi suurune küpsetuspaber ja puista see suhkruga üle. Tõsta küpsenud biskviit ahjust ja keera see suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberi peale kummuli. Eemalda siis kohe ettevaatlikult küpsetuspaber, millel biskviit küpses. Jahuta.
  • Maasikamoosi jaoks püreesta maasikad koos suhkru ja vanillsuhkruga. Määri jahtunud biskviidile ning keera siis küpsetuspaberi abil rulli. Lõika rullbiskviidist ca 1-1,5 cm paksused viilud.
  • Vooderda paraja suurusega kauss toidukilega ning lao siis nii kausi põhjale kui külgedele rullbiskviidi viilud.
  • Valmista täidis. Selleks vahusta koor koos kohupiimaga. Võid ka koore eraldi vahustada ja siis kohupiimaga segada. Lisa täidisele ka tükeldatud maasikad. Kui kasutad želatiinilehti, siis leota neid esmalt kümmekond minutit külmas vees. Kuumuta väike kogus vett kastruli põhjas. Pigista želatiinilehed kuivemaks ja tõsta siis kuuma vee sisse. Sega, kuni želatiin on lahustunud. Jahuta pisut. Nüüd tõsta paar lusikatäit kohupiimavahtu želatiinisegu sisse. Sega ühtlaseks ja kalla siis saadud segu kohupiimavahu sisse. Sega ühtlaseks ning kalla siis rullbiskviidiga vooderdatud kaussi. Kui kasutad valget šokolaadi, siis jäta želatiin lisamata. Selle asemel sulata vesivannil tükeldatud valge šokolaad ja nirista siis pidevalt segades kohupiimavahu sisse. Kata kauss toidukilega. Kui sul jäi rullbiskviiti üle, võid ka pealmise pinna rullbiskviidiga katta. Jäta jahedasse tahenema vähemalt neljaks tunniks kuni üle öö.