Go Back

Röstitud noored kartulid trühvli ja camembert juustuga

Total Time50 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 1 kg noori kartuleid
  • 1 sl soola
  • 50 ml oliiviõli
  • 2-3 al suvetrühvli pastat
  • 100 g camembert juustu tükeldatuna või riivituna
  • Värskelt jahvatatud musta pipart
  • Serveerimiseks värskeid ürte nt tüümiani

Instructions

  • Keeda koorimata noori kartuleid soolaga maitsestatud vees kuni need on pehmed. Kurna ja auruta kuivemaks. Jahuta veidi ning vajuta siis mingi lameda esemega (näiteks tordilabidas või juustunuga) lapikuks nii, et kartul veel koos püsib.
  • Piserda küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaati oliiviõliga ja tõsta lapikuks vajutatud kartulid ahjuplaadile. Piserda või pintselda kartuleid ka pealtpoolt õliga. Rösti 200 kraadini kuumutatud ahjus ca 20-30 minutit kuni need hakkavad äärtest kuldseks tõmbuma. Tõsta kartulid ahjust välja ja jaota igale kartulilapikule lusikaotsatäis trühvlipastat. Tõsta peale tükeldatud või riivitud camembert juust ja tõsta kartulid veel ahju kuni juust on sulanud ja kartulid kuldsed. Võid viimase otsa küpsetada ahjus grillelemendi all, kui soovid krõbedamat tulemust.
  • Serveeri koos meelepärase kastmega. Hästi sobib sinna juurde rammus ürdimajonees, aga ka pesto või adžika.