Go Back
+ servings

Õuna-mündi limonaad

Total Time30 mins
Servings: 2 liitrit

Ingredients

  • 1 liiter Põltsamaa õunamahla
  • 1-2 dl piparmündisiirupit vastavalt sellele, kui magusat limonaadi soovid
  • 1-1,5 liitrit mullivett
  • Jääd ja münti serveerimiseks

Mündisiirup

  • 0,5 kg suhkrut
  • 0,5 l vett
  • Hästi suur peotäis värkseid piparmündilehti
  • 1-2 sidruni mahl

Instructions

  • Piparmündisiirupi valmistamiseks pese piparmünt sõelal ja kuivata rätikul. Kalla peale keev vesi, lase seista kuni jahtumiseni ja kurna siis mündilehed välja. Sega tõmmisele juurde suhkur, lase keema ja keeda umbes 10-15 minutit, lisa sidrunimahl ja kalla siis kuum siirup pudelisse või purki. Sulge ja säilita jahedas.
  • Limonaadi valmistamiseks kalla kokku õunamahl, siirup ja mullivesi. Sega läbi ja lisa serveerides jääd ja mündilehti ning soovi korral ka sidruniviile.