Go Back
+ servings

Juustune kõrvitsasupp õllega

Total Time45 mins
Servings: 6

Ingredients

  • 1 väiksem ca 1 kg kaaluv kõrvits, poolitatuna või sektoritena
  • 30 g võid
  • 1 sibul hakituna
  • 3 küüslauguküünt hakituna
  • 2 porgandit tükeldatuna
  • 5 dl kana- või köögiviljapuljongit
  • 2 dl 35%-list koort
  • 3 dl heledat õlu
  • 100 g Džiugase juustu riivituna
  • Oliiviõli
  • Soola ja pipart
  • Serveerimiseks röstitud kõrvitsaseemneid, ürte vm

Instructions

  • Tõsta poolitatud või sektoriteks lõigatud kõrvits küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Piserda kõrvitsat soola ja pipraga ning tõsta ahju 200 kraadi juurde ca 25-30 minutiks, kuni kõrvitsatükid on pehmed. Tõsta ahjust ja urgitse välja kõrvitsa sisu. Tükelda väiksemaks ja tõsta kõrvale.
  • Samal ajal kuumuta potis keskmisel kuumusel veidi õli koos võiga. Hauta sibulat, küüslauku ja porgandit mõned minutid. Kalla siis peale puljong, koor ja õlu. Lisa ka kõrvitsa sisu. Lase keema tõusta, alanda siis kuumust ja keeda ca 15-20 minutit. Töötle siis supp kas blenderis või saumikseriga kreemjaks ja ühtlaseks ja lisa supile riivitud Džiugas juust. Lase supil veelkord kuuma tõusta, kontrolli maitseid ja vajadusel lisa soola ja pipart.
  • Serveeri kuumalt ja serveerides puista peale röstitud kõrvitsaseemneid või muud meelepärast.