Go Back

Juustukatte all küpsenud koorene kaalikavorm

Total Time55 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 1 kg kaalikat võid kasutada ka pooleks kaalikat ja kartulit
  • 2 dl köögikoort
  • 1-2 sl siirupit või mett
  • 1,5 tl soola
  • 1 tl sinepit soovi korral
  • Paar näpuotsatäit riivitud muskaatpähklit
  • Mõned keerud pipraveskist musta pipart
  • 150 g Džiugase juustu riivituna

Instructions

  • Koori kaalikas ja viiluta õhukesteks viiludeks. Kuumuta soolaga maitsestatud vesi keemiseni ja keeda viilutatud kaalikat umbes 3 minutit. Kurna sõelal. Määri ahjuvorm võiga ja lao kaalikas ahjuvormi. Sega omavahel koor, siirup või mesi, sool, sinep ja muskaatpähkel. Lisa ka osa riivitud juustust. Kalla koor vormi. Võid veidi kaalikaviile segada, et koorekaste ühtlasemalt jaotuks. Laota peale ülejäänud juust. Tõsta vorm eelkuumutatud ahju 180 kraadi juurde 35-40 minutiks või seni, kuni vorm on kuldne ja läbiküpsenud.