1kgkaalikatvõid kasutada ka pooleks kaalikat ja kartulit
2dlköögikoort
1-2slsiirupit või mett
1,5tlsoola
1tlsinepitsoovi korral
Paar näpuotsatäit riivitud muskaatpähklit
Mõned keerud pipraveskist musta pipart
150gDžiugase juusturiivituna
Instructions
Koori kaalikas ja viiluta õhukesteks viiludeks. Kuumuta soolaga maitsestatud vesi keemiseni ja keeda viilutatud kaalikat umbes 3 minutit. Kurna sõelal. Määri ahjuvorm võiga ja lao kaalikas ahjuvormi. Sega omavahel koor, siirup või mesi, sool, sinep ja muskaatpähkel. Lisa ka osa riivitud juustust. Kalla koor vormi. Võid veidi kaalikaviile segada, et koorekaste ühtlasemalt jaotuks. Laota peale ülejäänud juust. Tõsta vorm eelkuumutatud ahju 180 kraadi juurde 35-40 minutiks või seni, kuni vorm on kuldne ja läbiküpsenud.