Go Back
+ servings

Peedihummuse, punase sibula ja juustu suupisted

Total Time20 mins
Servings: 4

Ingredients

  • 4 viilu röstsaia
  • Meelepärast juustu sobib kitsejuust, sinihallitusjuust, brie juust vm
  • Põltsamaa punast sibulat

Peedihummus:

  • 2 keedetud või ahjupeeti koorituna ja tükeldatuna
  • 300 g kikerherneid kurnatuna
  • 1 sidruni mahl
  • 2 küüslauguküünt tükeldatuna
  • 3 sl tahinit või maapähklivõid
  • 1 sl granaatõunakontsentraati või balsamico kreemi
  • Maitse järgi soola

Instructions

  • Peedihummuse valmistamiseks tõsta kõik koostisained purustajasse või blenderisse ja töötle ühtlaseks. Kui hummus jääb liiga kuiv, lisa kas oliiviõli või ka vett.
  • Rösti sai krõbedaks ja lõika neljaks. Tõsta igale saiale lusikatäis peedihummust, sinna peale säti juustuviil ja juustule punane sibul. Võid viimistleda tüümiani või muu ürdiga ja jahvatada peale veidi musta pipart. Nirista üle oliiviõliga.