Go Back

Kihiline kartulpudruvorm taimse hakkliha ja juustuga

Total Time45 mins
Servings: 4

Ingredients

  • 400 g Thormi taimset pihvimassi
  • 1 sibul hakituna
  • 2-3 sl adžikat
  • 2-3 sl ketšupit
  • 150 g juustu riivituna
  • Soola ja pipart
  • Õli praadimiseks
  • Värskeid ürte nt peterselli

Kartuli-porgandipüree:

  • 600 g kartuleid
  • 300 g porgandeid
  • 1,5-2 dl sooja piima
  • 50 g võid
  • Soola

Instructions

  • Kartulipüree valmistamiseks koori ja tükelda kartul ja porgand ning keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna ja auruta köögivilju veidi. Tambi puruks, lisa kuum piim ja või. Töötle puder kohevaks ja maitsesta vajadusel soolaga.
  • Kuumuta pannil õli ja prae sibulat keskmisel kuumusel mõned minutid. Lisa Thormi taimne pihvimass ja prae läbi. Lisa pannile adžika ja ketšup ning hauta veel mõned minutid. Tõsta saadud mass ahjuvormi. Sinna peale laota köögivilja või kartulipüree ja kõige peale laota riivitud juust.
  • Tõsta eelkuumutatud ahju 180-200 kraadi juurde ja küpseta ca 25-30 minutit, kuni juust on sulanud ja kuldne. Serveerides puista peale värskeid ürte ning paku juurde värsket salatit.