Pikad pidustused on selleks korraks nüüd ühel pool ja taaskord on aeg argisema menüü poole suunduda. Tõenäoliselt sai end pühade ajal hea paremaga hellitatud ja nüüd võiks vahelduseks ka midagi lihtsamat argiõhtuks valmistada. Üheks selliseks mõnusaks vormiroaks, mis meil aeg-ajalt jälle lauale satub, on kihiline hakklihaga ja kartulipudruga vormiroog, mis sel korral tehtud kartulipudru asemel taimse pihvimassiga. Thormi taimne pihvimass on taimne asendus lihale, mis on kindlasti avastamist väärt. Esmalt on selle massi tekstuur ja maitse üllatavalt sarnane lihale ja selliseid asendusi tehes saavad ka kõigesööjad anda oma väikese panuse keskkonna heaks, sest teatavasti on eestlaste lihatarbimine jätkuvalt ebamõistlikult suur. Nii ei pea sa samas oma lemmikroogadest loobuma, vaid saad nautida hakklihavormi, mis on täiesti lihavaba.

See on hästi lihtne ja maitsev argiroog, mis sööjate poolt alati heakskiitva mõminaga vastu võetakse. Sellisest vormiroas saab ära kasutada näiteks eelmisest päevast järelejäänud kartuli- või köögiviljapüree. Loomulikult võib ka ekstra selle roa jaoks kartuli-porgandipüreed valmistada. Kui soovid eriti kiiret moodust, siis võib ka poes valmiskujul müüdavat köögiviljapüreed kasutada. Koos adžikalt vürtsikust saanud taimse hakkmassiga ja juustu all üleküpsetatuna saab kartulipuder taas särada ja tulemus jääb väga maitsev.

Siin vormis kasutatud Thormi taimne pihvimass sobib selles vormiroas kasutamiseks suurepäraselt

Kihiline kartulpudruvorm taimse hakkliha ja juustuga

Aeg kokku 45 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 400 g Thormi taimset pihvimassi
  • 1 sibul hakituna
  • 2-3 sl adžikat
  • 2-3 sl ketšupit
  • 150 g juustu riivituna
  • Soola ja pipart
  • Õli praadimiseks
  • Värskeid ürte nt peterselli

Kartuli-porgandipüree:

  • 600 g kartuleid
  • 300 g porgandeid
  • 1,5-2 dl sooja piima
  • 50 g võid
  • Soola

Valmistamine

  • Kartulipüree valmistamiseks koori ja tükelda kartul ja porgand ning keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna ja auruta köögivilju veidi. Tambi puruks, lisa kuum piim ja või. Töötle puder kohevaks ja maitsesta vajadusel soolaga.
  • Kuumuta pannil õli ja prae sibulat keskmisel kuumusel mõned minutid. Lisa Thormi taimne pihvimass ja prae läbi. Lisa pannile adžika ja ketšup ning hauta veel mõned minutid. Tõsta saadud mass ahjuvormi. Sinna peale laota köögivilja või kartulipüree ja kõige peale laota riivitud juust.
  • Tõsta eelkuumutatud ahju 180-200 kraadi juurde ja küpseta ca 25-30 minutit, kuni juust on sulanud ja kuldne. Serveerides puista peale värskeid ürte ning paku juurde värsket salatit.

Postitus sündis koostöös Thormiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.