Go Back
+ servings

Riisi- ja hakklihatäidisega kapsarullid tomatikastmes

Total Time1 hr 30 mins
Servings: 6

Ingredients

  • 1 suurem kapsapea 12 kapsalehte
  • 2 sl päevalilleõli
  • 2 sibulat hakituna
  • 1 porgand riivituna
  • 1 tl suhkrut
  • 2 sl tomatipastat
  • 1 loorberileht
  • 400 g purk purustatud tomateid
  • 400 g hakkliha
  • 200 g keedetud riisi
  • Soola ja pipart

Instructions

  • Alusta tomatikastme valmistamisest. Selleks kuumuta pannil õli ja hauta pool sibulakogusest koos riivitud porgandiga keskmisel kuumusel kümmekond minutit. Lisa pannile suhkur, tomatipasta ja kuumuta läbi. Lisa loorberileht, purustatud tomatid ja ca 4 dl vett. Sega läbi ja hauta pannitäit vaiksel kuumusel umbes pool tundi. Maitsesta.
  • Kuumuta suuremas potis soolaga maitsestatud vesi keemiseni. Lõika kapsalehed juure juurest lahti ja tõsta kapsalehed keevasse vette umbes 2-3 minutiks. Tõsta siis kapsalehed keevast veest välja ja jahuta kohe külma vee all sõelal. Patsuta majapidamispaberiga kuivemaks ja vajadusel lõika kapsalehe roots terava noaga õhemaks.
  • Kuumuta pannil õli ja hauta teine pool sibulat õli sees klaasjaks. Lisa hakkliha ja prae see läbi kuni hakkliha on värvi muutnud. Maitsesta soola ja pipraga. Sega juurde keedetud riis.
  • Tõsta üks kuhjaga supilusikatäis täidist kapsalehele, keera siis alumine osa täidise peale, voldi küljed sinna peale ja keera kapsaleht täidise ümber rulli. Korda nii kõikide kapsalehtedega. Tõsta kapsarullid tomatikastme sisse, kata pann kaanega ja hauta keskmisel kuumusel umbes 45 minutit, kuni kapsarullid on läbi küpsenud. Serveerides võid puistata peale hakitud tilli ja juurde pakkuda hapukoort.