Lisaks maitseks küüslauku, tilliõisikuid ja -varsi, mustsõstralehti, mädarõikalehti või/ja -juurikat, koriandriõisikuid ja -varsi jm
Lao ürdid kaussi või purki. Sinna peale lao tihedalt üksteise kõrvale kurgid. Lahusta sool ja suhkur soojas või kuumas vees. Kalla vesi niimoodi kurkidele peale, et kurgid oleksid üleni veega kaetud. Vajadusel lisa kurkidele raskus, mis nad üleni vee alla suruks.
Kui soolakurgiga kiiret ei ole, siis jäta kurkidele otsad alles ja kalla peale külm vesi. Kui soovid kiiremat tulemust, lõika ära otsad ja kalla peale kuum vesi.
Järgmisel päeval kannatab juba maitsma hakata, kahe-kolmepäevased kurgid on kõige mõnusamad, siis hakkab juba liialt hapukurgi maitse juurde tulema.