Go Back

Selge angerjasupp noorte kartulitega

Total Time25 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • Ca 500 g angerjat
  • 30 g võid või õli
  • 1 väiksem porrulauk viilutatuna
  • 300 g noori porgandeid tükeldatuna
  • 400 g noori kartuleid tükeldatuna
  • 1 liiter kala- vm puljongit
  • Soola ja pipart
  • Värsket hakitud tilli

Instructions

  • Esmalt puhasta angerjas. Hõõru nahka soolaga, et lima eemaldada ja lõika siis 2-3 cm paksusteks tükkideks. Tõsta kõrvale.
  • Sulata paksupõhjalise poti põhjas või keskmisel kuumusel. Hauta või sees porrulauku ja porgandit. Kasuta pigem madalat kuumust ja ära pruunista. Hautada võiks vähemalt 5 minutit, et viljadele magus või sees haudunud maitse juurde tuleks. Kalla siis juurde puljong ja lase keema tõusta. Tõsta potti ka kartulid ja keeda ca 5 minutit. Lisa siis potti angerjas ja keeda veel kümmekond minutit või kuni kartulid on pehmed ja angerjas läbi küpsenud. Maitsesta supp soola ja pipraga. Võid veidi sidrunimahla ka lisada, see aitab hästi angerja rasvasust tasakaalu viia. Serveerides puista peale ohtralt värsket hakitud tilli.