Go Back

Juustune lillkapsa-püreesupp

Total Time24 mins
Servings: 4

Ingredients

  • 1 sibul hakituna
  • 2 küüslauguküünt hakituna
  • 2 keskmise suurusega kartulit tükeldatuna
  • 1 keskmise suurusega lillkapsapea õisikuteks eraldatuna
  • 1 liiter ehk 2 puljongikuubikust valmistatud Maggi Vegetable köögiviljapuljongit
  • 100-150 g toorjuustu
  • 100-150 g riivitud juustu nt parmesan, sinihallitusjuust, valgehallitusjuust vm
  • Soola ja pipart
  • Õli praadimiseks
  • Mõned lillkapsaõisikud kaunistamiseks + võid praadimiseks
  • Värsket hakitud tilli

Instructions

  • Kuumuta poti põhjas õli. Hauta sibulat keskmisel kuumusel mõned minutid. Lisa siis küüslauk ja hauta veel veidi. Lisa potti kuum puljong ja sinna sisse tõsta tükeldatud kartul ja õisikuteks eraldatud lillkapsas. Keeda 15-20 minutit, kuni köögiviljad on pehmed. Püreesta supp saumikseriga ühtlaseks ja lisa siis sulatatud juust või toorjuust ning riivitud juust. Lase juustul supi sisse sulada ja sega kõik ühtlaseks. Võid supi korra veel keemiseni kuumutada. Kaunistamiseks lõiks lillkapsaõisikutest viilud ja prae need või sees kuldseks. Maitseseta supp soola ja pipraga ning serveerides säti peale pannil kuldseks praetud lillkapsaviilud ja värsket hakitud tilli.