Käes on see aeg, kui kõik, mis kevadel mulda pandud, nüüd saaki kannab ja viljad on saanud suvemagusa maitse. Sel aastal on päikesega priisatud ja see annab tunda ka hilissuviste viljade maitses. Üheks suureks suvelemmikuks on mul saanud lillkapsas, mille maitse on praegu võrreldamatult mõnusam kui talvisel lillkapsal. Seepärast söön seda sageli ja erineval kujul. Üheks toiduks, mis meil ikka ja jälle kordamisele tuleb, on lillkapsa püreesupp juustuga. Selle toiduga on veel see pluss, et supi sees saab edukalt ära kasutada erinevad külmkappi konutama jäänud ülejäägid – poolik koor, sulatatud juust või toorjuust, erinevad juustud. Juustudest jääb eriti mõnus, muide, sinihallitusjuust. Nii et kui lähiajal oled serveerinud juustuvaagnat ja igast juustust on tükike-paar alles, siis tuleks just selline supp plaani võtta.

Valmistamine on lihtne ja tulemus selline, et peaks maitsema kogu perele. Puljongi valmistamiseks kasutasin Maggi köögiviljapuljongit, aga samamoodi sobiks ka ürdi- või kanapuljong.

Juustune lillkapsa-püreesupp

Aeg kokku 24 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 1 sibul hakituna
  • 2 küüslauguküünt hakituna
  • 2 keskmise suurusega kartulit tükeldatuna
  • 1 keskmise suurusega lillkapsapea õisikuteks eraldatuna
  • 1 liiter ehk 2 puljongikuubikust valmistatud Maggi Vegetable köögiviljapuljongit
  • 100-150 g toorjuustu
  • 100-150 g riivitud juustu nt parmesan, sinihallitusjuust, valgehallitusjuust vm
  • Soola ja pipart
  • Õli praadimiseks
  • Mõned lillkapsaõisikud kaunistamiseks + võid praadimiseks
  • Värsket hakitud tilli

Valmistamine

  • Kuumuta poti põhjas õli. Hauta sibulat keskmisel kuumusel mõned minutid. Lisa siis küüslauk ja hauta veel veidi. Lisa potti kuum puljong ja sinna sisse tõsta tükeldatud kartul ja õisikuteks eraldatud lillkapsas. Keeda 15-20 minutit, kuni köögiviljad on pehmed. Püreesta supp saumikseriga ühtlaseks ja lisa siis sulatatud juust või toorjuust ning riivitud juust. Lase juustul supi sisse sulada ja sega kõik ühtlaseks. Võid supi korra veel keemiseni kuumutada. Kaunistamiseks lõiks lillkapsaõisikutest viilud ja prae need või sees kuldseks. Maitseseta supp soola ja pipraga ning serveerides säti peale pannil kuldseks praetud lillkapsaviilud ja värsket hakitud tilli.

Postitus sündis koostöös Maggiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.