Go Back

Marineeritud angersäga kadakamarjadega

Total Time20 minutes
Servings: 1

Ingredients

  • 1 kg angersägafileed tükeldatuna
  • 1 l vett võib ka veidi vähem vett võtta
  • 1 kuhjaga supilusikatäis soola
  • 3 sl suhkrut
  • 6-7 kadakamarja
  • 6-7 musta pipra tera
  • 1 loorberileht
  • 2 sl 30%-list äädikat

Instructions

  • Puhasta angersäga ja lõika parajateks tükkideks. Tükid võivad olla koos nahaga.
  • Tõsta potti vesi ja lisa sool, suhkur, kadakamarjad, must pipar ja loorberileht. Lase keema tõusta, tõsta potti ka angersäga ja keeda ca 10 minutit. Ära keetmise ajal liigselt sega, muidu muutub leem häguseks. Lisa äädikas ja kuumuta korra veel läbi.
  • Tõsta angerjatükid purkidesse ja kalla peale marinaad.
  • Nipp! Kui sul on terve angersäga, siis keeda teda koos pea ja sabaga. Nendelt eraldub liimainet, mis marinaadi tarretada aitab. Enne purki panemist tõsta pea ja sabatükid välja. Võid ka kalapeast ja sabast leeme keeta ning seda siis marinaadivedelikuna kasutada.