Angersäga on hästi meeldiva maitsega valge lihaga kala, mida saab edukalt sarnasele angerjale ka marineerida. Selline marineeritud kala purgike sobib hästi kas siis pidulikumal puhul lauale panna või siis vahel külakostiks kingina kaasa haarata. Valmistamine on lihtne ega nõua liialt oskusi ega ka aega. Hoia marineeritud kala külmikus, seal kallerdub marinaad ilusti ära.  

Angersäga võid nõutama minna Keskturule, kus toimuvad 13.-16. oktoobril kalapäevad. Väga kvaliteetset ja head angersägafileed pakub selle kalanädala raames M. V. Wooli kalalett, nii et kui sulle marineeritud angersäga tundub millegi sellisena, mille järele isutab, siis ära jäta võimalust kasutamata.

Marineeritud angersäga kadakamarjadega

Aeg kokku 20 minutes
Portsjonit 1

Koostisosad

 • 1 kg angersägafileed tükeldatuna
 • 1 l vett võib ka veidi vähem vett võtta
 • 1 kuhjaga supilusikatäis soola
 • 3 sl suhkrut
 • 6-7 kadakamarja
 • 6-7 musta pipra tera
 • 1 loorberileht
 • 2 sl 30%-list äädikat

Valmistamine

 • Puhasta angersäga ja lõika parajateks tükkideks. Tükid võivad olla koos nahaga.
 • Tõsta potti vesi ja lisa sool, suhkur, kadakamarjad, must pipar ja loorberileht. Lase keema tõusta, tõsta potti ka angersäga ja keeda ca 10 minutit. Ära keetmise ajal liigselt sega, muidu muutub leem häguseks. Lisa äädikas ja kuumuta korra veel läbi.
 • Tõsta angerjatükid purkidesse ja kalla peale marinaad.
 • Nipp! Kui sul on terve angersäga, siis keeda teda koos pea ja sabaga. Nendelt eraldub liimainet, mis marinaadi tarretada aitab. Enne purki panemist tõsta pea ja sabatükid välja. Võid ka kalapeast ja sabast leeme keeta ning seda siis marinaadivedelikuna kasutada.

Postitus sündis koostöös Keskturuga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.