Veidikeseks ahju pistetud tomatikastmes kümblevad ja juustukatte all küpsenud hinkaalid on igati maitsemeeli hellitav kooslus. Itaalia köögist päris tomatikastme, mozzarella, parmesani juustu ja basiiliku kooslus ei vea ka siin koosluses alt. Pigem vastupidi. Suure tõenäosusega võid leida endale uue lemmiku.

Valmistamine kuulub taaskord imelihtsate toitude kategooriasse ja sellise roaga saavad edukalt hakkama isegi koolilapsed, kes sageli peavad kodus vanemaid oodates tühja kõhu muret lahendama. Võid valmistada sellise vormi ühes suuremas ahjuvormis kogu pere jaoks või kasutada portsjonvorme, nagu siin pildil näha. Samamoodi võid teha sellise vormi ka pelmeenidega, siin on aga kasutatud Vici lihaga hinkaale, mida võid igale sööjale arvestada vähemalt 4-5 tükki.

Juustuga ei tasu seda vormi valmistades koonerdada 😉

Juustukatte all tomatikastmes üleküpsetatud hinkaalid

Aeg kokku 30 minutes

Koostisosad

  • 400 g Vici lihaga pelmeene
  • 200 g ketšupit või tomatikastet
  • 200 g mozzarella juustu riivituna
  • 100 g Parmesani juustu riivituna
  • Värsket basiilikut
  • Oliiviõli
  • Soola ja pipart

Valmistamine

  • Sega vajadusel tomatikaste või ketšup vähese vee või puljongiga vedelamaks ja laota ahjuvormipõhjale. Võid kasutada väikeseid portsjonvorme või üht suuremat ahjuvormi, kuhu terve pakk hinkaale või pelmeene korraga ära mahub.
    Tõsta hinkaalid tomatikastme või ketšupi sisse. Laota sinna peale riivitud mozzarella ja parmesan. Nirista peale oliiviõli ja jahvata musta pipart. Tõsta eelkuumutatudahju 200 kraadi juurde ca 15-20 minutiks, kuni juust on sulanud ja kergelt kuldne. Tõsta ahjust ja rebi peale värsket basiilikut. Serveeri kohe ja nirista peale veel täiendavalt oliiviõli.

Postitus sündis koostöös Viciga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.