Vürtsikas tomatikastmes küpsenud angersäga on maitseküllane ja mõnus pannitäis. Tomatise kastme valmistamiseks võid kasutada pisut üleküpsenud ja pehmeid tomateid, mida turul sügisel eriti hea hinnaga pakutakse. Samamoodi võid Keskturul turuhoonest osta tomatikastme jaoks vajalikke vürtse. Seal müüdavad vürtsid on eriti värsked ja aromaatsed. Kala ehk angersäga filee leiad aga M.V. Wooli valikust.

Vürtsikas tomatine kalahautis angersägaga

Aeg kokku 45 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 500 g angersägafileed tükeldatuna
  • 1 sibul hakituna
  • 2-3 küüslauguküünt hakituna
  • 1 tl vürtsköömneid
  • 1 tl suitsutatud paprikat
  • 300-400 g hästi küpseid tomateid või konserveeritud tomateid tükeldatuna
  • 1 punane paprika tükeldatuna
  • Veidi suhkrut
  • Värsket peterselli või koriandrit
  • Serveerimiseks sidrunit
  • Soola ja pipart

Valmistamine

  • Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli. Prae sibulat 5-7 minutit. Lisa pannile hakitud küüslauk ja vürtsid. Kuumuta läbi ja lisa siis tomatid. Lase keema tõusta ja lisa pannile ka paprika. Kui pannitäis on liiga kuiv, võid lisada veidi vett või puljongit. Lase vaiksel tulel kaane all podiseda 10-15 minutit. Lisa siis pannile tomatikastme sisse tükeldatud kala ja hauta 6-8 minutit sõltuvalt kalatükkide paksusest. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Serveerides paku juurde sidrunisektoreid ning puista peale värsket hakitud peterselli või koriandrit.

Postitus sündis koostöös Keskturuga

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.