Go Back

Üleküpsetatud pannilasanje

Total Time45 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 500 g veise- või seguhakkliha
  • 1 sibul hakituna
  • 2-3 küüslauguküünt hakituna
  • 1 porgand tükeldatuna
  • 2 sellerivart tükeldatuna
  • 1 tl kuivatatud või 2-3 tl värsket punet
  • 700 g tomatikastet võid valida oma lemmikute hulgast
  • 1 sl tomatipastat soovi korral
  • 5-6 dl vett
  • 150 g lasanjeplaate väiksemaks murtuna
  • 200 g toorjuustu
  • 150 g riivitud või väiksemaks rebitud mozzarella juustu
  • 100 g parmesani juustu
  • Soola ja pipart
  • Õli praadimiseks
  • Vajadusel veidi suhkrut
  • Värsket basiilikut

Instructions

  • Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ja prae sibulat mõned minutid. Lisa pannile küüslauk, porgand ja seller ning kuumuta segades mõned minutid. Lisa siis hakkliha ja prae läbi kuni hakkliha on värvi muutnud. Alanda kuumust ja lase vaiksel tulel umbes 8 minutit haududa. Lisa siis pannile pune, tomatikaste ja tomatipasta ning vesi ning lase keema tõusta. Murra siis sinna kastme sisse lasanjeplaadid ja torka tomatikastmesse nii, et nad oleksid üleni kastmega kaetud. Maitsesta kaste soola ja pipraga ning lase vaiksel tulel podiseda umbes 15 minutit. Vajadusel lisa kastmele ka veidi suhkrut. Kui kaste tundub liiga kuivaks tõmbuvat, lisa veidi vett.
  • Kui sul ei ole ahjukindlat panni, tõsta kogu pannitäis nüüd ahjuvormi ümber. Kui panni kannatab ahju panna, jätka samal pannil tegutsemist. Tõsta kastme sisse lusikaga toorjuustu „saarekesed“. Sinna peale laota riivitud mozzarella juust ja parmesan. Tõsta eelkuumutatud ahju grillielemendi alla kuni pealispind on kuldne ja juust sulanud. Tõsta ahjust, jahuta veidi ja viimistle värske basiilikuga.