Go Back

Hinkaalid vürtsika tšilli-ingveri ja seesamikastmega

Total Time20 minutes
Servings: 3

Ingredients

  • 400 g Vici traditsioonilisi hinkaale
  • Seesamiseemneid
  • Õli praadimiseks
  • Hakitud rohelist sibulat

Tšilli-ingveri kaste:

  • 1-2 sl seesamiõli
  • Väike jupp ingverit riivituna või hakituna
  • 2 sl magusat tšillikastet
  • 2 sl sojakastet
  • 1 sl mett
  • Laimimahla

Instructions

  • Kalla seesamiseemned taldrikule. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli. Kasta hinkaalide alumine külg vee sisse ja suru siis seesamiseemnete sisse. Aseta pannile kuuma õli sisse. Prae umbkaudu 4-5 minutit, kuni hinkaalide alumine seesamiseemnetega kaetud külg on kuldne. Kalla siis pannile ca 1 dl vett, kata pann kaanega ja auruta ca 5-7 minutit, kuni hinkaalid on läbi kuumenenud.
  • Kastme jaoks sega kokku kastme komponendid. Serveeri hinkaale kuumalt koos kastmega ja puista serveerides peale hakitud rohelist sibulat.