Go Back

Vürtsikas kõrvitsa püreesupp kookospiimaga

Total Time35 minutes
Servings: 2

Ingredients

  • 2-3 küüslauguküünt hakituna
  • Väike jupp ingverit hakituna
  • 500 g muskaatkõrvitsat puhastatuna ja 2x2 cm tükkidena
  • 350 ml köögiviljapuljongit
  • 200 g kookospiima
  • Õli praadimiseks
  • Soola ja pipart
  • Tšillihelbeid soovi korral
  • Serveerimiseks röstitud kõrvitsaseemneid tšillihelbeid vm

Instructions

  • Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ning hauta küüslauku ja ingverit paar minutit. Kui soovid vürtsikamat suppi, lisa ka tšillihelbeid. Kalla pannitäis blenderisse. Lisa sinna ka tükeldatud kõrvits ja kalla peale puljong. Vali blenderi menüüst funktsioon „supp“ ja jäta blender toimetama. Supitegu kestab 30 minutit. Lisa siis blenderikannu kookospiim, sega läbi, kontrolli maitseid ja soovi korral lisa veel soola, pipart ja tšillihelbeid. Serveerides lisa röstitud kõrvitsaseemneid* või muud meelepärast.
  • Ilma blenderita valmistades alusta samamoodi kas pannil või potis küüslaugu ja ingveri hautamisest. Kalla siis potti, lisa puljong ja kõrvits. Lase keema tõusta ja keeda ca 15-20 minutit, kuni kõrvits on pehme. Püreesta supp kas saumikseriga või köögikombaini kasutades. Lisa siis kookospiim ja kuumuta veel kord läib. Maitesesta soola ja pipraga, serveerides lisa röstitud kõrvitsaseemneid* või muud meelepärast.

Notes

*Kõrvitseemnete röstimiseks tõsta kõrvitsasisu koos seemnetega vette ja eralda seemned. Laota laiali ja proovi majapidamispaberi või käterätiga kuivemaks kuivatada. Laota siis küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, puista peale veidi suitsutatud paprika pulbrit, jahvatatud vürtsköömneid, jahvatatud koriandrit, soola ja veidi õli. Sega käte vahel läbi ja tõsta eelkuumutatud ahju 160 kraadi juurde paarikümneks minutiks kuni kõrvitsaseemned on parajalt küpsed ja krõbedad. Sobib niisama näkitsemiseks kui ka kõrvitsasupile lisamiseks.