Ja-jah, ei ole meeltesegaduses kirja pandud pealkiri või keelevääratus. Selle sügisesse hästi sobiva siidise ja parajalt vürtsika kõrvitsa püreesupi keetsin ma valmis blenderiga. Ise ka alguses ei uskunud, et see võimalik on ja et see veel nii lihtne on.

Kui alustada päris algusest, siis anti mulle katsetada SEE Sencori uus blender, millel tavapärastele blenderi funktsioonidele lisaks on ka supikeetmise ehk kuumutamise funktsioon. Ütleme nii, et esialgu pani see kukalt kratsima ja tundus kuidagi….ebatõenäoline, et blender ka supi valmis keedab. Seda suurem oli õhin katsetama asudes. Tõepoolest, blenderi menüüs on olemas ilusti automaatsed funktsioonid püreesupp, supp, kaste ja puder. Üsna ootamatu pealtnäha täitsa tavalise blenderi kohta.

Blenderi juhtpaneelil on olemas neli valikut kuumade toitude jaoks ja loomulikult ka külmade jookide/toitude valmistamise võimalus. Võib kasutada nii automaatprogramme kui ka käsitsi aeg ja funktsioon sisestada

Uurisin veidi blenderiga kaasaskäivad juhendeid ja nende järgi tundus tõesti, et supitegu on selle blenderiga lihtne nagu lapsemäng. Viskad 2×2 cm suuruseks tükeldatud koostisained ja supivedeliku blenderikannu sisse ja valid menüüst funktsiooni „supp“. Muu jääb juba blenderi hooleks. Võib teha nii püreesuppi kui ka tükilist suppi. Kuna minu köögikapile olid end reastanud mitu kõrvitsat, siis otsustasingi alustada oma katsetusi sügisel kohustuslikust kõrvitsa püreesupist. Minu lemmikuks saanud kõrvitsasupi sisse käib kindlasti ingver, mis minu meelest on kõrvitsasupis lausa kohustuslik. Ja tavalise koore asemel lisasin siidisust supile lisama kookospiima.

Mõned lihtsad ja käepärased koostisosad, mis kõik blenderisse sisse pista. Siin on näha, et blender on hetkel kannu sisu kuumutanud juba 87 kraadini

Supitegu nägi nüüd välja nii, et tõstsin esmalt pannil hautatud küüslaugu ja ingveri koos puljongi ja tükeldatud kõrvitsaga blenderisse ja valisin menüüst funktsiooni „supp“. Esmalt ilmus blenderi ekraanile info selle kohta, mis temperatuurini hetkel kannu sisu kuumutatud on. Kui see oli 100 kraadini kuumutatud, algas supitegu, mis tähendas seda, et samal ajal kui blender suppi keetis, töötles ta vahepeal ka supi koostisained pulsseeriva režiimiga veidi väiksemaks. Viimases faasis lülitus blender täisvõimsusel blenderdamisele ja tulemuseks oligi see, et täpselt poole tunni pärast oli mul kannus valmis ilus ühtlane siidine kuum supp, kuhu jäi üle ainult kookospiim lisada. Kookospiima võib ka varem lisada. Sellisel moel püreesupi tegu on tõesti lihtne ja mugav. Vajadusel teevad sellise supi ka lapsed valmis. Imelihtne ja väga mugav!

Siin on nüüd näha, et blender on suppi “keetma” asunud vahepeal kergelt koostisosi keetmise ajal peenestades
Omaette toimetades on lõpuks kannus selline ilus ühtlane püreesupp

NB! Blenderit kasutades tuleb kindlasti silmas pidada seda, et maksimaalne vedeliku või tooraine kogus on kuumal ja külmal toidul erinev, sest kuumutatud toiduaineid blenderdades on oht, et muidu viskab kuuma õhuga kaane pealt ära. Seega vaata kindlasti kannul olevaid lubatud suurimaid koguseid, mida kuuma toitu blenderiga tehes silmas pidada tuleb.

See supitegu oli küll lihtne. Tundsin end seda jälgides üsna kasutuna 🙂 Kasuta kindlasti ära ka kõrvitsaseemned, neid saab röstituna kõrvitsasupile peale puistata või niisama nosida

Vürtsikas kõrvitsa püreesupp kookospiimaga

Aeg kokku 35 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 2-3 küüslauguküünt hakituna
  • Väike jupp ingverit hakituna
  • 500 g muskaatkõrvitsat puhastatuna ja 2×2 cm tükkidena
  • 350 ml köögiviljapuljongit
  • 200 g kookospiima
  • Õli praadimiseks
  • Soola ja pipart
  • Tšillihelbeid soovi korral
  • Serveerimiseks röstitud kõrvitsaseemneid tšillihelbeid vm

Valmistamine

  • Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ning hauta küüslauku ja ingverit paar minutit. Kui soovid vürtsikamat suppi, lisa ka tšillihelbeid. Kalla pannitäis blenderisse. Lisa sinna ka tükeldatud kõrvits ja kalla peale puljong. Vali blenderi menüüst funktsioon „supp“ ja jäta blender toimetama. Supitegu kestab 30 minutit. Lisa siis blenderikannu kookospiim, sega läbi, kontrolli maitseid ja soovi korral lisa veel soola, pipart ja tšillihelbeid. Serveerides lisa röstitud kõrvitsaseemneid* või muud meelepärast.
  • Ilma blenderita valmistades alusta samamoodi kas pannil või potis küüslaugu ja ingveri hautamisest. Kalla siis potti, lisa puljong ja kõrvits. Lase keema tõusta ja keeda ca 15-20 minutit, kuni kõrvits on pehme. Püreesta supp kas saumikseriga või köögikombaini kasutades. Lisa siis kookospiim ja kuumuta veel kord läib. Maitesesta soola ja pipraga, serveerides lisa röstitud kõrvitsaseemneid* või muud meelepärast.

Märkmed

*Kõrvitseemnete röstimiseks tõsta kõrvitsasisu koos seemnetega vette ja eralda seemned. Laota laiali ja proovi majapidamispaberi või käterätiga kuivemaks kuivatada. Laota siis küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, puista peale veidi suitsutatud paprika pulbrit, jahvatatud vürtsköömneid, jahvatatud koriandrit, soola ja veidi õli. Sega käte vahel läbi ja tõsta eelkuumutatud ahju 160 kraadi juurde paarikümneks minutiks kuni kõrvitsaseemned on parajalt küpsed ja krõbedad. Sobib niisama näkitsemiseks kui ka kõrvitsasupile lisamiseks.

Postitus sündis koostöös Greentekiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.